BMW 323i Executive (2000)

BMW 3-serie
BMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serie - interieur

Uitvoering323i Executive
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005

Sinds september 2005 een BMW 323 I exe gekocht met de volgende extra’s: Sportstoelen(Half leer Half stof) navigatiesysteem, dakhemel antraciet, electrisch zonnescherm achter. Deze heb ik via internet gekocht bij BMW dealer Bert Story in Den Bosch met half jaar bovag garantie.

Ik ben een ware autoliefhebber en heb in mijn 32 jarig bestaan al diverse auto’s gereden en heb eigenlijk nooit twee dezelfde auto’s achter elkaar gereden. Kan nou niet zeggen dat mijn vorige BMW een echte liefhebbers auto was maar het is en blijft zeker ’echt’ een BMW. Nu dus deze. Een stahlgraue BMW 323 I autmaat exe met extra opties(zoals hierboven omschreven). Dus weer een BMW gewoonweg omdat je besmet wordt met het ’Freude am Fahren’. Wat is een zescilindermotor van BMW toch subliem zeg en zeker in combinatie met automaat. Altijd genoeg vermogen en rustig rijden is een genot. Dit is echt een formidabele combinatie.
Voor het eerst in mijn leven een auto gekocht met vier deuren en moet zeggen dat het me goed bevalt.
Het weggedrag van deze auto is werkelijk communicatief. je weet precies wat de auto wil en viceversa.Strakke besturing en uitermate neutraal door achterwiel aandrijving in combinatie met tractiecontrol en stabilisatie. Alleen in de wintermaanden is opletten wel gewenst als je nog nooit een achterwielaandrijver gereden hebt!!
Deze auto is voorzien van een zescilinder goed voor 170 PK die goed verdeeld worden over het gehele toerenbereik. Bij rustig rijden laat hij minimaal van zich horen, maar boven de 3500 toeren brult hij het als het ware uit van genot. En als het beestje zijn eigen op zijn gemak voelt doe ik het ook!!
Eigenlijk ben ik een beetje gek om zo’n dure auto te rijden ivm verzekering, belastig en onderhoud daar ik maar 10000 km per jaar rijdt, maar ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van! BMW rijden is fantastisch en ik heb al heel wat auto’s gereden. Tot nu toe niets dan lof over BMW

Positief
+ uitstraling(zowel interieur en exterieur)
+ zitpositie en indeling interieur
+ combinatie motor en automaat
+ wegligging
+ rijdersgenot
+ exe uitvoering icm extra opties

negatief
- verzekering(all-risk)
- brandstofverbruik(dat weet je: 1 op 9 in stad 1 op 14 op snelweg gecombineerd 1 op
10)
- onderhoud
- in vele ogen een patserbak
- weinig opbergmogelijkheden als je een telefoon erin hebt
- achterin toch wat krapper als andere soortgenoten

Al met al zal ik deze auto nog wel wat langer rijden. Rijdt normaliter gesproken niet langer dan een jaar in een auto, maar deze kan me aardig bekoren en zal hem waarschijnlijk langer rijden ivm weinig km en de km die ik rijdt.

Zal regelmatig een update houden.
Moet in september naar de garage voor een inspectie II en dan is het de vraag of ik nog zo positief blijf ivm de kosten of gebreken

P.s. wil tegen iedereen zeggen die autorijden ziet als genot: Welke auto je ook rijdt: respecteer elkaar in wat voor auto je rijdt!!Ook in het verkeer!!

Foto’s volgen bij nieuwe UPDATE

Maand na aankoop: Nokkenassensor kapot, vervangen onder garantie verder nog geen problemen gehad

7,5