BMW 320i (1993)
Uitvoering | 320i |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb hem nu bijna 4 jaar gehad en heb er nu iets meer dan 152.000 km mee gereden. Aan de auto, zowel het exterieur als het interieur, zie je het er niet vanaf. Hij staat dan ook nog steeds bijzonder goed in de lak!
Ik rij op LPG en het verbruik is bijzonder netjes te noemen, 1 op 9. Voor 150 pk, geeft dat toch veel rijplezier. Goedkoop en onbezorgd kilometers maken, 540km voor 36euro.
Het comfort is meer dan prima, de stoelen zitten behoorlijke goed en zijn goed instelbaar. De rijwind blijft op de achtergrond en de veer/demping is erg fijn. Het directe sturen en schakelen blijft heerlijk in deze auto.
Het parade paardje van de BMW, blijft toch wel de 6-cilinder motor, voldoende trekkracht en lekker wat vermogen zorgen ervoor dat je geen modderfiguur slaat op de snelweg.
Misschien wel het enige nadeel aan deze auto is de ruimte achterin. Voor de knieën is het geen probleem, maar als de voorstoelen vrij laag staan kun je je voeten niet kwijt. Verder dan dat... het blijft een fantastische auto.
Ik heb eigenlijk vrij weinig onderhoud gehad, niet meer dan de normale dingen, remmen en een aantal slijtage onderdelen, zoals 1 fuseekogel, dynamo en 1 wiellager. Ook heeft een nokkenas-sensor en een lambda-sensor het begeven gedurende de 152.000km die ik met de auto heb gereden.
Absolute topauto!
Verkocht... en nu?
Tsja, na bijna 4 jaar met deze auto rondgereden te hebben, begint het toch te kriebelen. Een BMW E46 (de modelserie na deze e36) kan ik nog niet betalen. Dus weer een e36 met een mooie zes-cilinder.
Een Blauwe 320i Touring, met maar 230.000km op de klok is het geworden. Iets meer ruimte en een airco! De mooie 17" velgen maken het plaatje helemaal compleet. Ik zie met grote tevredenheid de volgende 150.000km in deze auto tegemoet.