BMW 320d touring (2005)
Uitvoering | 320d touring |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Stationwagon
Reden van de aankoop? Ik wou heel graag een stationwagon. Criteria? Diesel en Liefst geen skoda octavia, vindt ik een tikkeltje te saai. Voor de rest carte blanche. Ik ben naar vanalles gaan zien, zelfs een laguna mk2. Ik neem graag risico's maar die was me toch te groot. Een alfa 159, maar die was helaas helemaal afgetrapt. Ook uiteraard een hele grote dikke vette Opel Omega 2.5 DTI, helaas was die net verkocht. En toen deze bmw, al veel gehoord over de e46. Goede en slechte eigenschappen. Maar na het bekijken van deze was ik wel snel verkocht. De vorige eigenaar had hem overgenomen in 2008 dit was vroeger zijn bedrijfswagen. Maar helaas breidde de lage emissiezone zich uit in januari en dus moest ook deze duitse dinosaurus zijn pad wijken. En werd hij vervangen door een gloedjenieuwe x3 hybride. De eigenaar zag hem zelf ook niet graag vertrekken. Maar hij wou ook niet nog meer geld bovenop zijn wegenbelasting betalen om in zijn straat te mogen rondrijden, wat ik best snap.
6000 km later
Al veel gereden met de bimmer. Inmiddels wel de wervelkleppen van de inlaat verwijderd. Ik had al veel horrorverhalen gehoord dat ze die nog wel eens durfde in te slikken. Met ernstige gevolgen. Tergelijkertijd ook de Gloeibougies vervangen, die gaven een foutcode op en inderdaad ze waren nog van BMW zelf. De thermostaat vervangen want hij werd maar niet warm, Helaas heeft dat niks uitgehaald maar dat wordt nog onderzocht. En op de planning staan de twee voorste draagarmen en een trillingsdemper voor de v-riem. Voor de rest best foutloos. Start altijd, rijdt altijd en zelfs met versleten draagarmen stuurt hij best prettig.