BMW 318i touring (2001)

BMW 3-serie touring
BMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie - interieur

Uitvoering318i touring
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2010

Mijn eerste BMW

Na 11 jaar Peugeot gereden te hebben (ik ben nogsteeds in het bezit van een originele 205 GTI die gestald staat en een 205 accent voor de boodschappen) heb ik in september besloten BMW te gaan rijden.

Mijn 306 had ik verkocht en dus ging ik op zoek naar een E46 Touring,een fraaie verschijning en omdat mijn ouders er ook 1 hebben wist ik al dat ze perfect rijden.

Na een paar weken zoeken zag ik hem staan op Marktplaats bij een particulier. Een zwarte 318i met sportstoelen,pdc,17 inch seven velgen en titanium inleglijsten.
Hij had alleen geen climate control maar een handbediende airco maar dan kon ik wel mee leven. De auto had 182500 kilometers gereden en was van de 2e eigenaar. Ik rijd zelf maar 8000 km met deze auto per jaar dus de wat hogere kilometerstand schrok mij niet af,het is immers een BMW en bij normaal onderhoud moet hij natuurlijk nog even mee kunnen. Deze eigenaar had hem 5 jaar gehad en daarvoor kwam hij uit de lease. Alle boekjes zaten er bij,en de garage (Bovag) waar hij in onderhoud was geweest de laatste jaren was mij bekend en zij vertelde mij dat het een eerlijke auto was en dat hij zoals het boekje vermelde alle beurten had gehad. Na een lange proefrit en een weekend nadenken heb ik besloten de auto te kopen,hij had een nieuwe apk en een beurt gehad en de volgende inspectiebeurt hoefde pas over 16000 kilometer uitgevoerd te worden. Het enige wat er aan mankeerde was dat het airbaglampje brande maar dat kon makkelijk gemaakt worden.

Dus donderdag 14 oktober haalde ik hem op en begon ik met een glimlach op mijn gezicht aan de 150km lange terugreis naar huis,en toen startte mijn ervaring met de BMW waarom ik deze review schrijf.

6,0