BMW 318i High Executive (2010)

BMW 318i High Executive (2010)

Uitvoering318i High Executive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

BMW 318i Business Line Sport

onderaan dit verslag heb ik een update gemaakt bij eem km stand van 4400 km

verslag 400 km
Ik heb zelf bij het maken van mijn uiteindelijke keuze gebruik gemaakt van de reviews van verschillende BMW-rijders dus dacht ik laat ik zelf ook mijn eerste ervaringen op de website zetten.

Op het Business Line Sport Pakket zitten allerei opties waaronder een M-sport onderstel, sportstoelen etc.
Hiernaast ook Hifi Actief, regensensor, navigatie professional, spraakbesturing

Mijn keuze heb ik bepaald op basis van rijden in de Insignia 1.6 T, audi a4 2.0 TFSI en de BMW 318i

Insignia viel af toen bleek dat laatstgenoemde 2 auto's binnen het leasebedag vielen. Deze reedt het minst strak en er was een duidelijk aan-uit effect van de turbo.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de BMW omdat deze helemaal af was en de rij-eigenschappen die van de Audi a4- te boven gingen. Zo strak als een BMW en deze versie in het bijzonder rijdt, is ongeevenaard.
Ik houd van sportief geveerde auto's en dat is met deze zeker het geval. Toch wordt hij niet oncomfortabel. Indien je een uiterst comfortabele reisauto wilt kun je kiezen voor de a4. Degenen die als een blok op de weg willen liggen kiezen een BMW.

De motor is lichter dan die van de Audi maar dat vond ik minder belangrijk dan de rij-eigenschappen. Je blaast niet in 7 seconden naar de honderd maar het duurt rond de 9 seconden. Voor mij goed genoeg. Ik rijd meestal als het druk is op de weg, dus enorme snelheid voor mij niet zo belangrijk. Op de snelweg red je het ruimschoots in zijn vijf en zes.

Verder zitten de sportstoelen perfect, de spraakbesturing werkt goed na enig oefenen. Als je zegt: "muziek zoeken", "titel", "purple rain" begint de muziek na 1 seconde te spelen. Ook je telefoon die via bluetooth is aangesloten kun je op deze manier bedienen.

Op deze versie zit een harddisk, ideaal om je muziek op te zetten.
Geluid uit de speakers is zeer goed, goede bas en ruim voldoende vermogen.

Tot slot de navigatie professional. Zeer mooi groot scherm, duidelijke weergave. Kunt steeds uit drie mogelijke routes kiezen. Files worden aangegeven, je kunt het scherm in tweeen splitsen. In Amsterdam sommige gebouwen in 3-d.
Ja wat wil je nog meer.
Al met al dus zeer tevreden met de auto. Als ik meer kilometers heb gereden zal ik een update toevoegen

update 4400 km

auto bevalt nog steeds uitstekend. Stoelen zitten super en het is elke dag een genot om achter het stuur plaats te nemen. Hij stuurt heel strak. Het m-sportonderstel is ook in stedelijke gebieden niet storend, in bochten voegt 't net iets extra's toe.Voor mijn gevoel denk ik soms "wat rijdt die auto voor me traag door die bocht", maar het komt regelmatig doordat ikzelf als een blok op de weg lig. Met de verlaging ook geen enkel probleem bij drempels etc.
Ik maak regelmatig gebruik van het spraaksysteem. Bellen en muziek zoeken gaat uitstekend. Navigatie werkt ongeveer in 60 procent van de gevallen volledig (plaats, straat, nummer in 1 zin)
Navigatie heeft me enkele keren een route gegeven die niet het meest logisch was. Ik heb 'm nu standaard op snelle route staan want de optimale route stuurde me soms dwars door amsterdam heen.
Muzieksysteem is heel goed. Zuiver en als het moet een hard geluid (zonder concessies te doen aan de zuiverheid). Harddisksysteem is sowieso erg handig. Muziek via de USB op de harddisk zetten is wat lastig, omdat je slecht bij de USB-port kunt in het handschoenenkastje. Motor presteert naar behoren. Als je wilt doortrekken moet je 'm wel in de toeren houden.
Verder nog geen enkel probleem gehad (had ik ook niet verwacht).
Conclusie: fantastische auto waar ik elke dag met veel plezier in rijdt.

7,5