BMW 316iN (1994)

BMW 316iN (1994)

Uitvoering316iN
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2008

Na een drietal jaar te hebben rondgereden met mijn Daihatsu Charade heb ik toch besloten (met veel pijn in het hart) om mijn droom werkelijk te laten worden... Een BMW!

Vanwege de kosten ben ik gaan kijken naar een 316i.
Na enig zoeken en het bekijken van diverse 3-series liep ik uiteindelijk tegen deze BMW aan. Het was vooral de kleur die me al gelijk beviel.
Ook de algemene staat was goed te noemen en de BMW is nog mooi origineel en niet verpest met witte knipperlicht, verlagingssets en dikke wielen. Ondanks mijn jeugdige leeftijd wilde ik een BMW zoals die ooit van de dealer is gekocht, zonder accesoires die naderhand zijn toegevoegd.

De wagen is van een oudere man geweest en had pas 140.000km gelopen, dit is vrij zeldzaam voor een BMW uit 1994.

Het is in vergelijking met de Charade natuurlijk een hele beste stap vooruit, alleen mis ik wel wat power. Niet dat de BMW echt traag is, maar stoplichtsprints win je er niet mee (in tegenstelling tot de Charade).
Daarintegen heeft de BMW een heerlijk comfort en een sublieme wegligging.
De uitrusting is basic, centrale deurvergrendeling met a.b., stuurbekrachting, AB en één airbag (iN uitvoering).
De eerste eigenaar heeft wel nog geinvesteerd in mistlampen vóór, 15\'\' lichtmetalen velgen en een alarmsysteem. Een toerenteller ontbreekt...

Tot dusver geen problemen, bij aankoop zijn de achterschokbrekers vervangen en is de olie oliefilter vervangen.

Verder nieuwe ruitenwissers vóór gemonteerd.

UPDATE 141208

Inmiddels zijn we een 4000 km verder en zijn er toch al een aantal reparaties geweest:

Nieuwe accu á € 85

Nieuwe draagarmen vóórr en rubbers €420

UPDTAE 145500

Injectoren gereinigd (viel af en toe uit) á €70

UPDATE 148500

Nieuwe schokbrekers vóór, veerpootrubber en ashoezen á €600

Grote beurt incl. APK, nieuwe aandrijfasrubber, 2 nieuwe banden á € 700

Ik heb met andere woorden niet erg veel geluk gehad met deze auto, er zat nogal wat achterstallig onderhoud aan! Maar toch vergeef je het deze auto omdat hij zo ontzettend fijn rijdt :)!

Volgende auto laat ik toch wel voor de zekerheid maar een aankoopkeuring doen!

UPDATE 240410

Na al de pech van hierboven hebben zich gelukkig geen nieuwe dingen meer voorgedaan en rij ik nog altijd met veel plezier in de BMW rond. Ondanks dat ik vaker met grotere en nieuwere auto's rij, zou ik er geen één willen inruilen voor de BMW. Ik denk dat ik besmet ben geraakt met het BMW-virus... Eindelijk!

Afgelopen week een nieuwe APK er op laten zetten, alleen de achterbanden waren kaal, maar dat kunnen we de auto niet kwalijk nemen.

UPDATE 01.01.13

Er is een tijd van komen...
...en van gaan. Bij km-stand 199.500 heeft de koppakking er de brui aan gegeven. In combinatie met een rotter dan rotte uitlaat en problemen met de remtrommels achter heb ik besloten om hem in te ruilen voor wat anders..

7,5