BMW 316i (1993) #3

BMW 3-serie

Uitvoering316i
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2004

Begin 2004 in een impulsieve bui heb ik mijn toenmalige auto (escort bj 97) ingeruild op mijn BMW 316i.
Hoewel de ingeruilde Ford Escort maar liefst 4 jaren jonger was dan de BMW is dit een hele goede deal gebleken, waarvan ik tot op heden zeker geen spijt heb.
De BMW heeft in tegenstelling tot een iets jongere wagen weinig luxe zaken, zoals airco, electrische ramen, centrale deurvergrendeling e.d.(helaas ook nog geen airbag/ abs).
Wat deze wagen echter wel bezit is kwaliteit.
Nooit heb ik in deze auto het gevoel dat er iets stuk zal/ kan gaan, waar ik in mijn vorige auto gewoon wist dat er iets stuk zou gaan.
Drie jaar geleden heb ik deze auto laten voorzien van 17 inch velgen (type M3 black chrome), waardoor hij iets beter smoelt, en nog net geen foute uitstraling heeft.
Nog steeds vind ik dat deze wagen een bepaalde premium look heeft, hoewel de jaren wel beginnen te tellen, voor wat betreft zijn uiterlijk.
Inmiddels wordt de BMW als tweede auto gebruikt, naast een Ford Focus TDCI.
Deze Focus rijdt uiteraard beter dan zijn tien jaar oudere stalgenoot, sneller, scherper, betere zitpositie enz.
Maar toch....
Ik weet dat er vroeg of laat iets stuk zal gaan aan de Ford, dus stap ik altijd nog met een beter gevoel in de BMW. Als ik dan de deur met een zwaar geluid hoor dichtgaan weet ik het weer zeker: Dit is de beste.
Voorlopig blijft hij dus nog, super wagen !!!

Gezien zijn leeftijd/ km stand bar weinig.

km 168000: kleine beurt, nieuwe db riem incl. 3 span looprollen
km 175000: grote beurt, nieuwe remschijven
km 191000: kleine beurt
km 209300: grote beurt, nieuwe db riem, nieuwe waterpomp
km 213898: nieuwe remblokken, nieuwe remvloeistof
km 216000: nw voorbumper, v riem ivm aanrijdinkje

Auto is bijna weer toe aan kleine beurt, en zal deze ook stipt volgens het boekje krijgen.
Verder wil ik nog opmerken dat de lak op bepaalde plaatsen erg dof begint te worden, wat ik probeer op te lossen door deze te poetsen met autowas op kleur.
Heb deze wagen inmiddels ingeruild voor een mazda 626 van het bouwjaar 1998.
Geheel volgens verwachting is ook dit een probleemloze auto, maar helaas...... ook volstrekt karakterloos t.o.v. de BMW. De volgende wordt dus weer een beamer, ik mis hem!