BMW 218i Active Tourer (2018) #2

BMW 218i Active Tourer (2018)

Uitvoering218i Active Tourer
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

BMW 2 Active Tourer

Ik heb deze auto nu 1 jaar in bezit en hij bevalt prima.
Het is het gefacelifte model met de 140 pk motor. De motor heeft power genoeg en komt snel mee met het verkeer. Als je hem op sportstand zet trekt hij helemaal geweldig. De eco mode is echt niet aan te raden, hij is dan niet meer vooruit te branden. De motor is gekoppeld aan een 7 automatische versnellingsbak. Tevens de eerste auto die ik heb met een automatische bak en het bevalt uitstekend. Je hebt veel meer rust met rijden en in de stadsverkeer en files is het helemaal een genot. En als je wilt kun je nog altijd handmatig schakelen, heb ik ook wel eens geprobeerd . Je kunt de bak ook in sportstand zetten waardoor de motor veel langer doortrekt en meer power geeft.
Ik heb deze auto in de M line uitvoering in de prachtige Estoril kleur, de kleur is natuurlijk persoonlijk maar het is een opvallende kleur die opvalt in de straat. Ik vind de M uitvoering veel mooier dan de sportline of luxeryline uitvoering door de andere voor- en achterbumper en spoilers. Verder vind ik de sportstoelen met de beenverlengers heel fijn zitten. Deze zijn voor mij echt een uitkomst en ondersteunen mijn benen heel fijn. Het interieur is ook mooi vormgegeven, alleen is inderdaad de al vaak besproken dode hoek links en rechts voor wel iets waar je rekening mee moet houden. Stoelverwarming en stuurverwarming zitten er ook op en dat zijn beide fijne opties. Het dashboard is duidelijk en strak en is onder alle omstandigheden erg goed af te lezen. De connected drive is ook erg fijn en geeft nuttige informatie. Je hebt dan ook een app op je telefoon waar je nuttige info over de auto kunt zien, een route kunt plannen en doorsturen naar de auto en je kunt laten leiden naar je auto als je hem ergen geparkeerd hebt en je weet niet meer precies waar. Dit is een executive uitvoering en wat ik wel mis is de weergave van toegestane snelheid, dit is schijnbaar voorbehouden aan de high executive. Van de andere kant is het natuurlijk ook je eigen verantwoordelijk te weten hoe hard je ergens mag…
Qua ruimte is deze auto ruim voldoende voor 2 volwassenen en 2 pubers, dankzij de verschuifbare achterbank is de ruimte op de achterbank royaal. Als je veel bagage meeneemt kun je de bank verschuiven maar dan is het nog goed uit te houden op de achterbank. Ook de bagageruimte zelf is ruim voldoende, je kunt hem groter maken door de bank vooruit te schuiven en onder de vloerruimte zit nog een ruimte waar een hoop in kwijt kan.
Het is een voorwiel aangedreven auto, ik heb de 3 serie en 1 serie gereden, achter wiel aangedreven dus. Merk je dat? Ja wel iets maar voor normaal en af en toe wat sportiever rijgedrag rijdt de auto prima en spoort hij erg goed.
Al met al ben ik goed tevreden over deze auto. Natuurlijk heb je voor minder geld bij andere merken meer opties, ik heb bijvoorbeeld ook een Focus Titanium X gehad waar bijvoorbeeld wel de snelheidsherkenning opzat en bijvoorbeeld ook adaptive koplampen en deze auto reed ook subliem.
Maar omdat ik toch een wat hogere zit zocht in een auto en een automatische versnellingsbak en ik toch wel een BMW fan ben kwam ik uit bij deze en hij bevalt fijn. Zoals gezegd nu 1 jaar in mijn bezit en 17000 km verder. Tot dusverre geen problemen mee gehad, volgens de boardcomputer moet hij in juni volgend jaar voor de eerste keer naar de garage voor het vernieuwen van de motorolie.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie Tourer