Audi S8 4.0 TFSI quattro Pro Line + (2013)

Audi S8 4.0 TFSI quattro Pro Line + (2013)

UitvoeringS8 4.0 TFSI quattro Pro Line +
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2018

Een echte rijdersauto

Vorig jaar heb ik deze auto als impulsaankoop gekocht. Ik had mijn Audi A5 2.0 TDI Coupe voor onderhoud weggebracht en ging boven eens kijken wat er zoal te koop stond. Daar stond deze S8 bij de Audi Plus Selection. Al aardig wat kilometers op de teller, maar in goede staat en geen keramische schijven (want peperduur om te vervangen!).

Na een testrit samen met mijn vrouw waren we verkocht en zijn we overgegaan tot de onderhandelingen. De vorige eigenaar heeft alvast 130k afgeschreven voordat wij de trotse eigenaren werden.

De auto rijdt als een droom en is duizelingwekkend snel, buitengewoon comfortabel en op een normale rit naar Italie is 1 op 10 toch nog haalbaar. Alle elektrische opties doen het, met als favoriet de massagestoelen!

Na 30.000 km het eerste onderhoud gehad. Ondanks dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld AMG, de S modellen onder regulier onderhoud vallen, toch een gepeperde rekening van 1860 euro voor de de Longlife Service. Nieuwe olie, vloeistoffen, filters, bougies en wat slangetjes her en der. Nu is ook bij m'n A5 nooit de rekening 'meegevallen', toch blijft het elke keer even slikken.

Tevens heb ik er nieuwe banden onder gegooid, welke ook 1200 euro kosten (want hoge snelheidsindex en brede sloffen).

Kortom, het is verre van een economische beslissing, maar dat wisten we vantevoren. Qua wegenbelasting en all-risk verzekering valt het overigens erg mee. We genieten er nog even van totdat V8-motoren niet meer mogen vanuit het klimaat bezien.