Audi S3 quattro (2001) #2
Uitvoering | S3 quattro |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Driftige auto
Goed je loopt in de 40. Tijd voor een midlife crisis. Bij mij valt het allemaal wel mee. Ik heb een sportieve compacte auto er bij gekocht. Een Audi S3 uit 2001. Dit is een 210pk facelift model (AMK motor). De auto is door de vorige eigenaar ingevoerd uit Frankrijk. Hij heeft als opties park-distance control en volledig leren bekleding.
Ik kocht de auto met een relatief lage kilometerstand. 133.000km. Technisch ziet het er goed uit. Optisch is er wel het een en ander aan de auto aan te merken. Ik heb inmiddels een voorbumper en achterbumper van een S3 sloper gekocht in de zelfde kleur. De exemplaren die er op zaten waren beschadigd en slecht hersteld. Ik heb ook de middenconsole omgebouwd van single din naar double din en er een Parrot Asteroid Smart ingebouwd. De velgen zijn vervangen voor een setje 18" Liohhart HS01. Dit ziet er best dik uit. De auto is inmiddels gechipped. Ik ben nog van plan om een vergrote intercooler te plaatsen.
Nu over het rijden. Percies het tegenover gestelde van mijn Mercedes. Deze auto is niet comfortabel. Op het moment dat de turbo inkomt dan trekt hij als een lier. Optrekken en klaverbladen zijn een genot. Sturen gaat behoorlijk direct. Het is echt een zeer vlotte auto om mee te rijden. Ik rijd er elke werkdag zo'n 160km mee. Dat is goed te doen. Ik vind de auto minder prettig in de file. Daarvoor kan ik beter mijn Mercedes hebben. Maar gewoon om vlot ergens naartoe te rijden is het een heerlijke auto. Ik vind het ook nog steeds een erg mooie auto. Toen hij uitkwam heel lang geleden was ik al verliefd op de auto. Ik weet nog goed dat ik veel rondjes om de auto heb gelopen op de autorai. In 2000 heb ik drie maanden met een A3 Tdi gereden van dit type. Ook een fijne auto. De problemen die ik toen met de A3 had (kwalitatief mindere interieur delen en zeer slechte demping van vering op drempels) kom ik totaal niet tegen op mij S3.
Als je kijkt voor de lage bedragen waarvoor deze hot hatches worden aangeboden dan vind ik het zeer veel waar voor je geld. Het verbuik is 1:9.
Genieten.