Audi A6 4.2 V8 quattro (2001)

Audi A6
Audi A6Audi A6Audi A6Audi A6Audi A6Audi A6Audi A6 - interieur

UitvoeringA6 4.2 V8 quattro
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2002

Auto rijdt fantastisch, super wegligging(quattro), bijzonder snel, heel stil, zeer luxe auto. Heeft een mooie uitstraling, terwijl het wel maatschappelijk aanvaard blijft. Ook in deze economische tijden. Er is niemand die een opmerking maakt over het feit dat je in een (te) dure auto rijdt.

Het verbruik is erg hoog, met een 80 liter tank haal je vaak de 420 km niet. Maar voor een auto van met een motor van 4.2 liter moet je daar niet moeilijk over doen. De tiptronic is fantastisch, met schakelknoppen aan het het stuur. Lijkt wel F1.

Deze auto is verder nog voorzien van diverse opties, waardoor de aanschafprijs stijgt met zo´n EUR 12.000. Ik heb ook de optionele Recaro Sportstoelen erin zitten. Een nadeel daarvan is dat er in 2002 geen stoelverwarming op leverbaar was. Dat maakt het instappen ´s winters een frisse aangelegenheid. De stoelen zitten overigens perfect. Wel zitten ze minder goed dan de stoelen van een Volvo V70, daar word je echt niet moe in.

De auto gaat er dus 27 april uit. Uiteindelijk met pijn in mijn hart, want hij rijdt super. Wegligging en motor zijn voor mij absolute top. Alleen de piepjes en kraakjes storen me mateloos. Ik ben ervan overtuigd dat als de dealer meer open had gestaan om de problemen aan te pakken en ook de klachten had verholpen ik meer plezier aan de auto zou hebben gehad. De dealer was TB in Breda.

Problemen met de raambediening. De voorramen gingen heel langzaam open en dicht en piepte en kraakte. Daar zijn bij 30.000 km nieuwe raamgeleiders ingegaan, maar dat heeft niet lang geholpen. Bij de 60.000 km beurt heb ik het weer gemeld, het piept nu iets minder, maar het is nog steeds niet zoals het hoort.

Het navigatiesysteem lijdt soms een eigen leven, en is vaak slecht te verstaan. De dame slikt soms wegnummers in. De dealer kan er niets aan doen, wordt mij verteld.

De achterbank en voorstoelen kraken, maar pas na een 2e melding bij de 60.000 km beurt is dit verholpen. Het was ook al bij 30.000 km gemeld, maar toen is het niet verholpen.

De accu was na 3 jaar al op. Maar dat blijft een vervangingsonderdeel, dus ik weet niet of ik dat Audi kan verwijten. Wat ik de dealer wel verwijt, is het feit dat het 2,5 uur duurde voordat ik met een nieuwe accu weer buiten stond. Dat zou toch sneller mogen, juist ook omdat men reeds een telefoontje had ontvangen van het Bergingsbedrijf dat ik eraan kwam.
Maar zo gebeurt het het ook dat men 25 minuten nodig heeft om het profiel van mijn banden op te meten.

Ook het gemak waarmee men je laat wachten, verbaast me enorm.

Ik ben dus absoluut ontevreden over de werkplaats van de dealer, het verkoopgebeuren is wel OK.

Maar mijn volgende auto wordt geen Audi meer en dit wordt vooral veroorzaakt door de slechte werkplaatsservice van mijn dealer. Ik was vergeten te melden dat er al 30.000 km een asbakje voor in de achterdeur in backorder is geplaatst, tot op heden heb ik niets mogen vernemen van de dealer.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee