Audi A6 2.4 5V Pro Line (2004)

Audi A6 2.4 5V Pro Line (2004)

UitvoeringA6 2.4 5V Pro Line
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015

Audi a6 2.4 proline

Na een klein half jaar in een bmw 3 serie e46 te hebben gereden begon er erg veel aan te mankeren en aangezien ik toch al iets wou met meer 'power' weer op zoek gegaan naar een andere auto. Mijn wensen waren, het moest een audi zijn (aangezien mijn ouder jaren lang probleemloos met een audi hadden gereden). Ik wou graag veel luxe en het liefst een 6 cilinder met automaat voor een heerlijke v6 roffel zonder zelf te hoeven schakelen. Na een tijdje gezocht te hebben naar de perfecte auto heb ik uit eigen stad (Enschede) een audi a6 uit 2004 op internet zien staan bij een handelaar. Met de beste man contact gezocht en een afspraak gemaakt om op een zaterdag te gaan kijken. Zaterdag's samen met mijn vader wezen kijken en na een uitgebreide proefrit op een mooie prijs uit gekomen inclusief inruil van mijn bmw. Ik ben nu een paar maanden en een kleine 5000 km verder en ik kan met volle tervredenheid zeggen dat het een donders fijne auto is. Ik heb er al het één en ander aan gespendeerd zoals een nieuwe en complete distributieriem set en multiriem set van SKF, een grote beurt, niewe monroe schokdempers en de automaat laten spoelen omdat er jammer genoeg geen onderhoudsboekjes bij zaten. Het enige wat nu nog moet gebeuren is: airco laten reinigen (de airco ruikt namelijk muf) nieuwe xenon lamp kopen (100 euro bij de dealer iemand nog een goedkoper adres??) en wat krasjes laten wegwerken. Ik heb veel verhalen gehoord over de problemen van de multitronic (ook wel multitrauma) gelezen maar heb gelukkig tot nu toe geen problemen met de automaat. Het is een mooie en comfortabele autobaan cruiser en met 170 pk en 270 nm koppel ook een heel fijn en stabiel trekpaard die de caravan van mijn ouders met speels genot en een zware brom mee zuilt. Binnenkort even uitproberen op de autobahn in duitsland en een volgende review volgt ;-)

PRIVATE LEASE Audi A6