Audi A4 Avant 1.9 TDI 110pk (2000)

Audi A4 Avant

UitvoeringA4 Avant 1.9 TDI 110pk
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2013

Na 5 maanden..........

Laat ik nu maar eens een stukje gaan schrijven over mijn Audi A4 Avant (B5) 1.9 tdi 110pk.
Ja, ik wist van een Volvo V70 D5 naar een Audi A4 Avant was een "grote" stap. Helaas kon het door omstandigheden niet anders, maar daardoor wel bewust voor de A4 Avant tdi gekozen.
Bij aanschaf in september 2013 wist ik dat het rechter voor wiellager vervangen moest worden, een klein stukje drukslang en een bout waar de plastic sierkap van het motorblok mee vast zat vervangen moesten worden.
Ik heb meteen maar even olie, oliefilter, luchtfilter en interieurfilter zelf vervangen.
Hij liep mooi en het verbruik viel mij niet tegen. In het begin 1:16 a 1:17. Begin januari heb ik hem laten chiptunen! JA, gewoon bij net over de 250000km laten doen. WAUW! Hij loopt sindsdien VEEL minder "rauw", is zuiniger geworden, heeft gigantisch veel meer koppel gekregen (van 110pk naar 140pk en het koppel van 235Nm naar 310Nm). Het verbruik kan nog lager, minder stadsverkeer en nog iets meer het rechter voetje beheersen, maar ja........ chiptuning........ wel zo lekker om het heel af en toe ff te voelen.
Het chiptunen heb ik bij een bedrijf net voorbij Arnhem die werkelijk tegen de grens met Duitsland aan gelegen. Ben er zeer tevreden over, Tunex.
Ik mis nog wel een "welstandsknobbel", maar dat zal niet lang op zich laten wachten. Voor de zomer en ja, ook dat doe ik zelf.

Natuurlijk is het niet alleen maar lof over de Audi A4 Avant die ik heb. Wat voor/van mij wel beter had gekund, maar dat is uiteraard persoonlijk, zijn de stoelen! Ik merk al dat ik bij langere afstanden vaker ga "verzitten" omdat ik anders last van mijn onderrug krijg. Op langere afstanden weet ik nu al dat ik de Volvo stoel zeker ga missen. Het ligt daarom dan ook in mijn bedoeling om eens een keer rond te gaan kijken naar een 2e hands Recaro, Scheel of ........
Wat ik ook een gemiste kans van Audi vind is dat men niet standaard een bagagenet er bij geleverd krijgt af fabriek. Die moest apart bijbesteld worden. Als je die nu wilt kopen.......... nieuw niet te betalen en 2e hands bijna niet te vinden en als je er al 1 tegenkomt dan wil men de hoofdprijs hebben. Ja, ik ben Nederlander, maar mijn ervaring met Volvo 2e hands prijzen zijn toch anders dan bij Audi en er is een grotere markt met 2e hands Volvo onderdelen. Mocht dus iemand zo'n net hebben liggen en er een eerlijke prijs voor willen hebben, be my guest.

Verder heb ik alleen maar plezier van mijn Audi! Ik hoop dat hij nog jaren bij mij wil zijn en blijven. De minpuntjes.......... ach, dat overleef ik ook wel.......... komt wel goed.

7,5