Audi A4 2.0 TDIe 163pk Pro Line (2012)

Audi A4 2.0 TDIe 163pk Pro Line (2012)

UitvoeringA4 2.0 TDIe 163pk Pro Line
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

audi a4 pro line 163pk

• 950 km

Na 2 jaar mocht ik weer een nieuwe leaseauto uitzoeken. De huidige auto (Volvo V50) stond alweer op 180.000 km.

Na het krijgen van de leaselijst, zat ik te twijfelen tussen Mercedes C-Klasse, Volvo S60 en de Range Rover evoque. Deze laatste was niet te vergelijken met de andere modellen, maar na een proefrit had ik direct de keus gemaakt voor de Range Rover Evoque de andere genoemde modellen heb ik toen niet eens meer gereden. Echter deze auto werd helaas afgewezen door de werkgever ivm de uitstraling.

De zoektocht kon dus weer opnieuw beginnen. Aangezien de Range Rover niet mocht, dacht ik te gaan kiezen uit de volvo S60 of de mercedes C Klasse. Echter de audi dealer wist mij over te halen om ook een proefrit in de A4 te maken (dit was niet mijn eerste keus ivm de komst van het nieuwe model). Ik kreeg van de dealer een dag de A4 mee (136 pk) en heb op dezelfde dag proefritten gemaakt in de mercedes C 220 en de Volvo S60 D3. (Na 2 jaar met een V50 1.6 diesel te hebben gereden stond namelijk 1 punt vast, ik wilde meer vermogen.) Tijdens deze dag kwam de Audi als beste uit de bus, de Audi voelde snel en degelijk aan ondangs dat het op papier de auto was met het minste vermogen en het minste koppel. Dus de dealer had een goede zet gedaan door mij de auto een dag mee te geven.
Aangezien dat ten tijde van de proefrit het "oude" model niet meer te leveren was moest ik nog net even 2 weekjes wachten tot de prijzen van de nieuwe A4 in het systeem stonden. Toen bleek dat er ook een A4 kwam met 163 pk en (nu nog) 20% bijtelling was de keus snel gemaakt en is het de 163 pk Pro Line geworden. Pro Line bevat standaard Xenon en dat maakt naar mijn mening de auto toch een stuk mooier. De enige optie die ik er nog bij heb gedaan zijn blanke sierlijsten en een afneembare trekhaak.

Afgelopen donderdag de Audi a4 opgehaald. Zoals verwacht (en gehoopt) bevalt de auto tot nu toe zeer goed. In 3 dagen tijd heb ik nu 950 km gereden en de motor voelt echt goed aan. Zeker op de snelweg merk je dat hij veel koppel heeft, waardoor je lekker mee komt.

De standaard uitrusting van de pro line is ook prima, al zou een upgrade van de navigatie wel mooier zijn. De kaart komt een beetje goedkoop over 3D is ook niet mogelijk. Dus als je nog budget over hebt zou ik dat zeker doen.

Update 10.000 km

De auto is nu ruim een maand in bezit en ondertussen staat de km stand op dik 10.000 km.

Tot nu toe bevalt de auto prima. Voor mijn werk maak ik veel snelweg kilometers en daar is dit een hele geschikte auto voor. Het koppel is voldoende en je komt lekker mee met het verkeer. Vergeleken met mijn vorige auto merk je nu wel wat als je bij 100km/u het gaspedaal intrapt.

Ik gaf eerst aan dat ik voor de update van het navigatie zou gaan. Echter de bediening en navigatie werkt goed. Ik maak veel gebruik van de spraakbediening en die werkt bij mij (boven verwachting) goed. Natuurlijk is het grafisch wel mooier als je de update neemt. 3d zit er namelijk standaar niet op.

In deze auto zitten de standaard stoelen, deze geven voldoende steun en na een lange rit kom ik niet moe uit de auto. En dit ondanks dat ik lang ben en lang niet in elke stoel lekker zit.

Minpuntje vind ik wel de banden, ik heb continentals eronder en vergeleken bij mijn vorige auto zijn ze wat "weker". Dit zal mede komen omdat ik nu 16 inch heb i.p.v. de 17 inch die ik onder de volvo had.
Bij een ritje door Duitsland en dus op hoge snelheden (200+)werd de auto wat zweverig en voor mijn gevoel kwam dat door de banden.

Het verbruik valt wel tegen. Ik rij ongeveer 850 km op een volle tank. En dan tank ik ongeveer 55 liter. Ik moet wel bekennen dat ik sinds ik deze auto heb wel sneller ben gaan rijden, dit komt door de soepele motor. En vooral de tussensprintjes op de snelweg zorgen voor een wat hoger verbruik...

Bij 2000km kreeg ik nog een melding dat een koplamp kapot was. Echter dit was niet het geval. Na de auto opnieuw gestart te hebben was de melding weg en is er ook niet meer geweest.