Audi A4 2.0 TDIe 136pk Business Edition (2011)

Uitvoering | A4 2.0 TDIe 136pk Business Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Fijne auto
Vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid aangeboden om een leaseauto te rijden van de zaak. Aangezien we prive leuke auto's rijden zat ik niet te wachten op nog een kostenpost in de vorm van een hoge bijtelling. Het moest dus iets worden in de 20% bijtellingscategorie, niet al te hoge cataloguswaarde maar moest er ook een beetje leuk uit zien.
In december 2010 was de keuze niet zo groot. Een BMW 3 of een Audi A4. De BMW is natuurlijk een uitstekende auto maar ik had meer gevoel bij de Audi. Een gevoelskeuze dus.
Ik had een gesprek bij een Audi dealer en de adviseur dacht heel goed met mij mee. Hij adviseerde mij de auto op te leuken met het inbouwen van opties achteraf. Het werd dus een A4 TDIe Business Edition met MMI plus en een neerklapbare achterbank. Dat was het! Ik vindt het een zeer compleet aanbod van Audi. Voor 39k zit eigenlijk alles er op en eraan.
Toen hebben we de opties achteraf toegevoegd:
- 19" velgen
- Lederen bekleding
- Stoelverwarming
- Rondom Audi spoilerpakket
- Cruise Control
- Chromen sierstukken uitlaat
- Chromen inleg gril
Om een lang verhaal kort te maken. Uiteindelijk was het geen goedkope auto meer maar qua bijtelling zeer vriendelijk.
Ongeveer 10 dagen geleden de auto opgehaald en heb er nu zo'n 1100 km mee gereden. Bevalt prima! Rijdt lekker, heb niet het gevoel wat tekort te komen qua vermogen. Gemiddeld verbruik de eerste km´s 1 op 18!
Afwerking is perfect en het voelt gewoon allemaal degelijk aan. Comfort is ook dik voor elkaar. Prive rijden we ook een Jaguar XJ8 4,2 uit 2004 en de Audi voelt absoluut niet als een stap terug als ik er in rij. Het zijn natuurlijk geen auto´s die je met elkaar kunt vergelijken maar het geeft wel aan hoe ontzettend goed Audi deze auto doorontwikkeld heeft.
Uiteraard kan ik er na 1100 km nog niet veel over zeggen maar dit was mijn eerste indruk. Bij km stand 10.000 zal ik een wat meer inhoudelijke review schrijven.
Audi ingeleverd 1-4-2012
Helaas heb ik deze auto bij mijn (voormalig) werkgever ingeleverd omdat ik een eigen zaak ben begonnen. De 30.000 kilometers waren probleemloos en heb met pijn in het hart afscheid genomen. Het enige minpunt is dat de 19' velgen vaak gebalanceerd moesten worden en zou ik in het vervolg niet meer voor zo'n maat kiezen. Ook voor stoeprandjes waren de velgen zeer gevoelig. Verder een prima auto en denk dat mijn collega er zeer blij mee is.
Ook hebben we een aantal maanden geleden de Jaguar verkocht om wat financiële ruimte te creeren voor de opstart van het bedrijf. Dat was even slikken maar het is voor het goede doel zullen we maar zeggen. We hebben de Jag. ruim anderhalf jaar gehad en er 35.000 kilometer (stand 125.000) mee gereden. De nieuwe eigenaar wilde vooraf een aankoopkeuring en daar kwamen 0 gebreken aan het licht. Ook hebben wij er bijzonder weinig op afgeschreven. Netjes.
Inmiddels hebben we een Renault Megane CC 2.0 aangeschaft en zal daar nog een review over plaatsen.