Audi A4 2.0 TDI 143pk (2008)

Audi A4
Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4 2.0 TDI eAudi A4 2.0 TDI eAudi A4 2.0 TDI eAudi A4 2.0 TDI eAudi A4 2.0 TDI eAudi A4Audi A4Audi A4Audi A4

UitvoeringA4 2.0 TDI 143pk
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na 4 jaar zeer tevreden te hebben gereden in een Volvo S60, wilde ik wel eens wat anders. Het werd tenslotte een witte A4 sedan, na ondermeer de \"3\" en de C-klasse te hebben getest. In juli kon ik hem bij de dealer ophalen en vanmorgen was hij....weg. Inderdaad gestolen, tijdens een inbraak van zondag op maandagochtend zijn de sleutels gestolen, samen met een paar laptops. Ik heb er dus maar 5 maanden van kunnen genieten.
De extra\'s oa: leer (rood), verwarmbare voorstoelen, sportstoelen, bi-xenon, 17 inch, business line met pijltjesnavigatie en blue tooth en MMI, afneembare trekhaak.
De ruimte is zowel voor als achterin voldoende, zelfs voor mijn lengte van 1.86. Het is al eerder gezegd: de sportstoelen zijn een aanrader en vele malen beter dan de standaard exemplaren. Prima ondersteuning van de lage rug en bovenbenen. Bediening via de MMI is intuitief en werkt goed: de carkit icm SonyEricsson k810i werkt probleemloos. De postie achter het stuur is, eenmaal goed ingesteld, ontspannen en nodigt uit tot kilometers maken. De A4 is in deze maanden 2 maal ingezet als caravantrekker ( KIP HyLine 50, 1600 kg totaalgewicht ) naar Frankrijk en Italie en dat bevalt uitstekend. Voldoende vermogen om in de Ardennen bijvoorbeeld de lastige heuvels bij Francorchamps te nemen. Bij een gemiddelde snelheid van plm 95 km was het verbruik zo\'n 10 liter/100km, acceptabel volgens mij. Solo kwam ik uit op 6,6 l. Op 16000km is er voor de eerste maal olie bijgevuld.

Al met al een mooie, opvallende en prettige auto die vooral in het begin veel bekijks trok.

Geen. Alleen de aflevering verliep niet geheel vlekkeloos waardoor de auto na ruim een week een paar dagen terug moest naar de dealer om het leer alsnog in te laten bouwen en de wielen opnieuw te balanceren. De dealer in Tilburg heeft zich trouwens buitengewoon ingespannen om alles netjes op te lossen.

Vermoedelijk zal de nieuwe \"eigenaar\" nog veel plezier hebben van deze auto.