Audi A3 Sportback 1.4 TFSI S Edition (2009)
| Uitvoering | A3 Sportback 1.4 TFSI S Edition |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2009 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand laatst | 13.000 km |
De eerste problemen
De huidige Audi A3 1.4TFSI Monzasilver heb ik 29 jan opgehaald uit ingolstadt.
Alweer mijn veertiende VAG product
Ik heb deze auto prive aangeschaft.
In 2007 heb ik ook mijn vorige Audi A3 1.6 Sline opgehaald uit Ingolstadt. Echter met deze auto ben ik na 680 km gestrand ivm een defecete nokkenas(echte afhaalbelevenis). Deze auto heeft na een cilinderkop wissel ook nog eens distributie schade opgelopen ivm foutief geplaatste riem kap. In 2 weken tijd dus 2 cilinderkoppen defect. Uiteindelijk de auto na ruim 1 jaar met ondersteuning van importeur en dealer ingeruild en een nieuwe besteld.
De Nieuwe is de 1.4TFSI geworden met Sline Navi en 18 inch wielen
De motor is super stil en loopt erg mooi. Ook deze heb ik opgehaald af fabriek
Dit keer wilde ik het over doen vanuit Ingolstadt en wel in Nederland aan komen.
Dit is ook gelukt.
Op een aantal stofdeeltjes na in de lak op het voorscherm heb ik tot 5000km geen problemen gehad. Het voorscherm moet nog gespoten worden
Tijdens onze vakantie in juli ontstond er een probleem met sturen van onze huidige A3. Er kwam een ratelend/klokkend geluid uit de voorwielophanging tijdens sturen. In Oostenrijk bij de dealer geweest, deze kon niets vinden.
Na aantal garage bezoeken bij terug komst in Nederland en zoekwerk is het stuurhuis uiteindelijk uitgewisseld.
MAAR!
Na uitwisseling vertoonde de auto vreemd en zwaarder stuurgedrag.Tevens tot 2x toe een kortstondige ESP storing. Helaas was het probleem met bijgeluid niet verholpen.In rechtuitstand wel maar in de bochten nog steeds een schuurgeluid.
Mijn vrouw durft niet meer te rijden in de auto.
Na verloop van tijd is de klacht ook onder de aandacht gekomen bij de importeur.
Vorige week bleek dat er een foutief stuurhuis was geplaatst met de verkeerde software! Hoe dit mogelijk is krijg ik niet uitgelegd. Mogelijk is er een verkeerd stuurhuis uitgeleverd door de importeur. Als attentie heb ik van de inporteur een potomonaie gekregen.
De auto heeft nu 9500 km gelopen en nog steeds is de klacht er niet uit. Wat me tegenvalt zijn de adviezen die de importeur uit brengt aan de dealer. Men wil nu draagarm rubbers gaan vervangen en bouten van het subframe. De klacht wordt echter veroorzaakt door iets dat draait.De communicatie tussen de dealer en importeur lijkt niet optimaal. De importeur is in staat om via de telefoon een bijgeluid te lokaliseren. Verdere uitleg niet nodig denk ik.
Vervelende is dat je bij Audi telkens als de auto in de garage is er geen kostenloos vervangend vervoer wordt aangeboden.
Morgen 10-11 ruim 4 maand later na de eerste klacht gaat de auto opnieuw naar de garage voor een nieuw stuurhuis.
11-11
Gisteren de Auto opgehaald. Het probleem is er uit.
Vervangen zijn,op mijn eigen uitdrukkelijke wens de lagers boven op de veerpoten aanslagrubbers om de zuigerstang van de schokdempers. De importeur gaf aan draagarm rubbers, Bouten subframe, en het stuurhuis ivm verkeerde software.
De auto stuurt ook weer normaal. Het bleek dat mijn Auto een stuurhuis af fabriek had van MJ2008 met software 2009. Mijn auto heeft een stuurhuis gekregen dat vermoedelijk lang op de plank heeft gelegen bij de importeur ook MJ 2008 maar ook met software van 2008. Nu is het juiste stuurhuis geplaatst.
Deze week zullen de Dames van het Nipo wel weer bellen:)
Ik ken ze inmiddels bijna allemaal.
Vervolg/oplossing gerichtheid importeur
12-11. Ik mijn contact persoon van de importeur een evalutie gestuurd per mail van het gehele verhaal. Ik ben niet tevreden over het gehele traject, en laat het er ook niet bij zitten.
Die mensen snappen niet wat voor een impact dit soort zaken heeft op je prive leven. Telkens weer met de Auto naar de garage. Ellende tijdens de vakantie, een vreemd sturende auto waarin je vrouw niet meer durft te rijden
14-11 Gisteren contact gehad met de dealer, auto is nog steeds goed. De brief naar de importeur is onbeantwoord gebleven.
Terug kerend probleem
Nadat de auto een uitlijn correctie heeft gehad die noodzakelijk was ivm een foutieve uitlijning agv een stuurhuiswissel, dacht ik dat de auto eindelijk in orde zou zijn. Op de uitlijnbrug was ook te zien dat er agv beschadiging rondom het subframe ter hoogte van de carroserie roestvorming optreedt.
Tevens keert het probleem met de stuurgeluiden wederom terug bij lage temperaturen.
De dealer weet op moment niet wat een mogelijke oplossing is.
Tevens hed ik de klacht ook nog eens laten beoordelen bij een ander dealer bedrijf. Deze erkend ook de klacht maar weet zo ook niet de oplossing
Kortom probleem naar half jaar nog niet opgelost.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Audi A3

Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo - Audi A3 Sportback