Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Pro Line S (2012)

Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Pro Line S (2012)

UitvoeringA3 Sportback 1.4 TFSI Pro Line S
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

de eerste kilometers

Op 1 maart 2012 was het zover. Na ruim 7 maanden(!) wachten kom ik mijn eerste leaseauto in ontvangst nemen.

Specificaties en opties
Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Pro line S Sound handgeschakeld
Phantom pareleffect (zwart)
18 inch 7 dubbelspaaks
Aluminium dakrails
Diefstal Alarm

Pro line S sound pakket bestaat uit:

S-line interieurpakket
Volautomatische airconditioning
Audi radio/DVD Navigatiesysteem (RNS-E plus met ipod aansluiting)
Multifunctioneel afgevlakt sportstuur
Half lederen sportstoelen (met witte stiksels)
Bose boxen

S-line exterieurpakket
Diffusor met verchroomde dubbele uitlaatpijpen
Dakspoiler s-line
Voorbumer s-line
Xenon plus

Opties als parkeersensoren, electrisch inklapbare buitenspiegels, stoelverwarming, licht en regensensor etc. heb ik helaas niet mee besteld. Dit omdat ik mijn maandelijkse lasten zo interessant mogelijk wil houden. Achteraf kan ik stellen dat parkeersensoren wel fijn zouden zijn geweest, evenals de electrisch inklapbare buitenspiegels. Als ik nu de auto nogmaals kon samenstellen dan had ik tevens voor het lichtpakket gekozen aangezien ik het interieur ’s avonds wel erg donker vindt.

Mijn eerste ervaringen zijn over het algemeen positief. In het begin moest ik wel erg wennen aan het stugge onderstel, maar ik begin het steeds meer te waarderen. Als je veelal op de snelweg te vinden bent, zoals in mijn geval, dan is het heerlijk zoeven over het asfalt. Mijn eerste boete had ik daarom al afgelopen week te pakken op de a2 bij culemborg (29 km te hard waar ik 130 mocht. 256 euro is dan een domper, maar dat heb ik geheel aan mijzelf te danken. In het vervolg maar even rustiger aan doen).

De reden waarom ik voor deze a3 heb gekozen is vanwege het interessante pakket wat tegen relatief lage kosten besteld kon worden. De gehele afwerking, zowel van binnen als buiten, is om van te smullen. Het afgevlakte s-line stuur, het prettige RNS-E plus navigatiesysteem, de goed gevormde s-line sportstoelen en natuurlijk niet te vergeten het Bose geluidsinstallatiesysteem maken het geheel af.

Het vermogen vind ik tot nu toe wat tegevallen, maar de motor moet natuurlijk nog goed los komen (ik rijd de auto altijd netjes warm tot 90 graden alvorens ik gaspedaal wat dieper intrap).

Wat betreft het verbruik; de fabrikant stelt dat 1 op 18 haalbaar is. Nou ik ben benieuwd hoe zij dit hebben behaald. Mijn gemiddeld gebruik komt nu uit op 11,3 liter op 100 km. Ik hoop dat dit nog beter gaat worden want tot nu toe vind ik dit voor een auto met een energielabel B ronduit slecht.

Met pasen ga ik een lang weekend naar praag. Dan zal ik de auto eens even goed uittesten op de autobahn...wordt vervolgd.

PRIVATE LEASE Audi A3