Audi A3 Sportback 1.4 TFSI e-tron Ambition Pro Line + (2015)
Uitvoering | A3 Sportback 1.4 TFSI e-tron Ambition Pro Line + |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Verbruik drama maar wat een gave auto
Nog nooit een audi gehad en deze is een voorloper, mijn volvo V60 hybrid duurt namelijk al 4 maanden....
De audi is super leuk, ik hou niet van sommige details zoals de enorm opvallende lucht gaten in het dashboard. Maar alles is top, stoelen top, werking navigatie, radio en de auto top
In het begin moest ik enorm wennen aan de hybride, stil, enorme power en gekke reacties bij remmen (ivm opladen batterij) en optrekken (schokkerig) ook is het sturen een beetje indirect
De auto heeft onvoorstelbaar veel vermogen, met 140 gas geven en je voelt je een f1 coureur
een super mooie auto
maar dan het verbruik........ik heb de auto nog niet aan de lader gelegd maar op afstanden van 130km enkele reis (zonder lader) verbruikt de auto 1 op 11 en dat vind ik super veel, ik probeer zuinig te rijden en dan 1 op 11 scoren betekend veel tanken......laden scheelt dan wel voor de range maar echt goedkoop wordt het niet
ik had 4 x kunnen laden en dus max 200km aan de range kunnen toevoegen dan zitten we op 1 op 16 nog steeds uitermate belabberd.....ik begrijp werkelijk niet waarom de overheid dit soort autos zo fors sponsord....(maar goed ik maak er ook gebruik van)
De lader trouwens werkt (nog) niet, ik krijg een fout melding die ik nergens terug vind..en ik ben in afwachting van een nieuwe lader
550km op een tank
Het blijft een fijne auto een paar minpunten tov mijn oude 508 en Smax
- sporing is minder, heeft waarschijnlijk met de wielbasis te maken dit betekend dat je bijna altijd je handen aan het stuur moet hebben en opletten svp
- 2x inmiddels aan de lader gehad: wat een farce de 50km electrisch is op de snelweg al snel 25km wat ik toch echt weinig vind
met 500 a 600km per tank op 36liter rijd de auto nu zonder laden 1 op 15...is dat goed? ik denk voor een benzine wel redelijk maar echt goed is het zeker niet.
de koppeling, optrekken en remmen blijven licht schokkerig plaats vinden, dit heeft natuurlijk te maken met de oplader echt lekker is het niet.
Ihag vind ik het opladen (ook op de benzine motor) niet echt prettig, de auto houd in, reageerd niet vertrouwd
conlcusie: electra is leuk maar goed voor het milieu? en het vermogen is inderdaad omhoog maar daar krijg je een onrustigere auto voor terug
PRIVATE LEASE Audi A3

Audi A3 Sportback 1.2 TFSI Ambition Pro Line plus Automaat
- 2015

Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line S / Leder / Navi / PDC / Stoelverwarming
- 2014

Audi A3 Limousine 1.4 TFSI CoD Ambiente S-Line Automaat Navigatie Stoelverwarming Rijklaarprijs Inruil Mogelijk!
- 2015