Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line (2009)
Uitvoering | A3 Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Audi A3 Sportback
Na een korte levertijd van c.a 3 maanden was het dan zover de levering van mijn nieuwe Audi A3 Sportback.
Uitvoering:
Audi A3 Sportback Ambition
Licht en regensensor
Zwarte dakrails
Skibox, dragers
Ervaring:
Het is werkelijk een geweldige rijdersauto ik heb voor de IBIS wit uitvoering gekozen wat samen met de 17" velgen de auto een hele sportieve uitstraling geven. In het weekend wordt de auto net zo makkelijk gebruikt voor familie doeleinden (2 kleine kinderen). Qua ruimte is het precies groot genoeg alles kan mee en voor eventueel meer ruimte heb ik een skibox aangeschaft. Op deze manier geen saaie familie auto meer nodig.
De moter is geweldig elke kilometer begint hij beter te lopen en heeft genoeg vermogen om je eens lekker uit te leven op de snelweg. Als je in lagere toeren rijd kun je ook heerlijk rustig en zuinig rijden.
Dus tot nu toe over het rijden en ruimte erg tevreden.
Nog wel een paar puntjes van aandacht:
- Het nieuwe model mag wel iets meer opbergvakjes hebben, het is nu wel heel erg karig.
- Het nieuwe model heeft practige witte verlichting achter de snelheidsmeter, de rest van het instrumentarium is echter rood vind ik niet echt mooi.
- Dat je moet betalen voor volume en mode regelaar op het stuur dat moet gewoon standaard zijn. (das Audi zeg maar).
Update 30.00 KM
30.000 kilometer.
Weinig problemen tot nu toe, het enige probleem is dat nu al 3 keer de kentekenplaatverlichting defect is geraakt erg vreemd.
Verder rijdt de auto nog steeds heerlijk, na 20.000 km de ABT chiptuning laten uitvoeren nu dus 160PK wat gaat als de brandweer.
De kwaliteit is echt super, bij mijn franse voorgangers had ik na 30.000 KM al de eerste kraakjes en veel meer problemen.