Audi A3 Sportback 1.4 TFSI 122pk Ambition Pro Line + (2013)

Audi A3 Sportback
Audi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 Sportback

UitvoeringA3 Sportback 1.4 TFSI 122pk Ambition Pro Line +
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

Dure VW Golf

Sinds eind november 2014 in bezit. Aankoop ging niet zoals ik gewend ben, meestal duurt het kopen van een andere auto minimaal een jaar. Gewoon, omdat het zo leuk is...
Nu moest er relatief snel iets anders komen i.v.m. persoonlijke omstandigheden.

Wilden graag een kleinere auto dan de (zeker niet probleemloze) Volvo V50. Waren ook wel klaar met de Volvodealer, wat een dramatisch bedrijf.

Dus op zoek in het C segment, vijfdeurs met automaat.

Proefrit met VW Golf 1.5 TSI met DSG lukte niet, dealer kon 'm nergens vinden. Daarom met een 110 pk 1.2 gereden maar dat vonden we geen succes, rumoerig boven de 120 km en niet supervlot.

I.v.m. de haast ook bij dealer gekeken naar de occasions. Had een geïmporteerde A3 sportback staan met 14500 km op de klok. En 5 jaar fabrieksgarantie.
Goede kleur en behoorlijk goed uitgerust. Proefrit gemaakt en mijn vrouw was meteen 'om' en dan weet je wat er gebeurt...

Mijn vrouw is ook nu nog steeds helemaal fan van de A3. De auto rijdt erg goed, is comfortabel en snel als het moet.
De zit is met de sportstoelen ook prima voor elkaar maar de stoelen komen niet in de buurt van de stoelen in de Volvo, deze zijn m.i. onovertroffen.
Kwaliteit van het interieur is zonder meer uitstekend, geen gerammel of gekraak. Toch zijn er wel veel relatief veel harde plastics gebruikt.

Maar toch... een dure Golf.
Want de prijzen van Audi zijn schrikbarend! Als ik 'los' ga in de Audi-configurator zit ik voor een A3 binnen no time rond of boven de 45 k. Niet dus.

Veel emotie roept de auto ook niet op bij me. Doet alles goed, (te) licht en moeiteloos en het - probleemloze - turboblokje (0 olieverbruik!) klinkt over het algemeen als een lome huisvlieg. Ik mis de vijfcilinder wel. Niet qua verbruik: V50 met moeite 1 op 10 en de A3 zonder moeite 1 op 15 en bij lange snelwegritten 1 op 17!

Maar puur objectief bezien is het de beste auto die we ooit in bezit hebben gehad. Ook de dealer is erg goed, ze zijn daar allemaal echt Audi adept en dat is niet te vergelijken met de dealer van de Volvo. Je zou er haast voor je plezier heengaan...

Kortom: auto bevalt gewoon goed en zal dus nog wel een tijdje blijven.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Audi A3

Praat verder op het forum