Audi A3 2.0 FSI Ambition Pro Line (2004)

Audi A3
Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3 - interieurAudi A3 - interieurAudi A3 - interieur

UitvoeringA3 2.0 FSI Ambition Pro Line
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

2000 KM
Per 14 september 2004 rijd ik in deze fantastische auto. Het leasecontract van mijn oude auto liep af en ik mocht een nieuwe uitzoeken. Dit keer ben ik voor de Audi A3 gegaan. Heb wel de BMW 1 serie (120i) overwogen, maar deze viel af vanwege de in mijn ogen slechte afwerking en geringe (been)ruimte.

Ik heb voor de sport uitvoering gekozen (Ambition) en als opties metallic lac (zeezilver) en Xenon verlichting. De Xenon verlichting vind ik echt geweldig. Naast de plus in lichtopbrengst vind ik de verlichting in combinatie met de metallic lac erg mooi.

Over de rijkwaliteiten van de auto ben ik ook zeer tevreden. Mede door het sportonderstel ligt de auto als een huis op de weg. De motor heeft met 150pk genoeg vermogen om goed mee te komen in het Nederlandse verkeer.

Pluspunten:
+ Uitstraling
+ Wegligging
+ Motor (zuinig, maar toch genoeg vermogen)
+ Afwerking

Minpunten:
- Hoge aanschafwaarde (EUR 35K, hierdoor hoge bijtelling)
- Electronisch systeem/computer (ik ben niet de enige)

Update 65.000KM
Ik rij nu bijna twee jaar in deze auto en er staat inmiddels 68.000KM op de teller. Ik ben nog steeds erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Iedere keer wanneer ik terugkom van vakantie of tijdelijk in een andere auto heb gereden ben ik weer blij om achter het stuur van deze Audi plaats te nemen. Achteraf had ik alleen misschien beter een diesel kunnen nemen gezien de kilometers die ik maak. Het verbruik valt echter niet tegen. Gemiddeld 1 op 11 bij een behoorlijk sportieve rijstijl.

Ik heb een Ipod carkit in de auto laten installeren door de dealer. Erg mooi afgewerkt en zeer eenvoudig te bedienen. Zeer prettig op lange afstanden.

1000KM - 3000KM
In het begin heb ik een aantal problemen gehad met het electronische systeem / computer. Het probleem was dat regelmatig allerlei lampjes in het dashboard gingen branden en ook de vermogensbegrenzer aanging. Dit was erg vervelend. Ik ben hiervoor meerdere malen bij de dealer teruggeweest voordat het probleem was verholpen.

Update 65000KM
Geen problemen.