Audi A3 1.9 TDI 90pk Ambition (1997)

Audi A3
Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3 - interieurAudi A3 - interieur

UitvoeringA3 1.9 TDI 90pk Ambition
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

Na meer als vier jaar tot volle tevredenheid in een volvo V40 gereden te hebben vond ik het tijd worden voor een andere auto.
Op internet kwam ik deze audi a3 tdi tegen. Ik was in eerste instantie op zoek naar een wat jongere auto met minder kilometers. Maar nadat ik deze auto had bekeken was de koop snel gesloten.
De audi zit nog keurig in de lak, het interieur ziet er prima uit en tijdens het rijden was geen rammeltje of kraakje te horen. Tevens was in het onderhoudsboekje nagenoeg elke 15.000 km een stempeltje van de audi dealer geplaats.
Heb inmiddels 1000 km in de auto gereden en ben zeer tevreden over het strakke weggedrag van de auto.
Zal proberen deze revieuw regelmatig te updaten.
Ben ook benieuwd naar reacties van mensen met een a3 tdi met hoge km standen.

Update 18-03-2007

Waarschijnlijk was ik nog niet helemaal wakker toen ik mijn review schreef maar de uitvoering van mijn A3 betreft een Ambiente. Ik heb dus een hoop extra luxe aan boord waaronder een climate control.
Tot nu toe ben ik zeer te spreken over de auto. Ik heb er nu 8.000 kilometer mee gereden en dat is goed te doen. Ik heb nog geen olie hoeven bijvullen en op de pijlstok is er nog maar een kwart verdwenen. Afgelopen week de auto voor de apk gehad en dit leverde geen problemen op. Wel liep volgens de keurmeester de linkerachterrem wat aan maar dat schijnt een a3 kwaal te zijn???
In vergelijking met mijn vorige auto valt het mij op dat bij de a3 met deze km stand nog geen piepje of kraakje te horen is. Op naar de 300.000!

Tijdens de proefrit schakelde de auto prima. Echter nadat ik de auto had afgehaald en goed had warmgereden bleek de auto niet goed terug te schakelen na zijn 2e en 1e versnelling. Gelukkig bleek het om een onderdeel te gaan wat niet al te duur was, (iets van pennen wat boven de versnellingsbak zit). Onderdeel kosten 69,- euro voor een revisiesetje. Volgens de monteur een veel voorkomend probleem ook bij de vw golf.

PRIVATE LEASE Audi A3