Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB (1995)

Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB (1995)

UitvoeringGTV 2.0 V6 TB
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2011

Van korte duur

Toen ik mijn 2e Delta kort reed op mijn voorganger op de snelweg, had ik daarna ook snel weer vervoer nodig om mee naar mijn werk te kunnen.
Aangezien er op dat moment geen Delta naar mijn zin/budget te koop stond, tijdelijk de stoute schoenen aangetrokken en een goedkope GTV gekocht.
Het model spreekt me erg aan, vooral de looks, zeker met deze 17 inch velgen.
Kort na aankoop bleek al dat goedkoop duurkoop was.

Eerst de pro's op een rijtje:
- de looks, schitterend om te zien, zeker met deze velgen.
- wegligging is subliem, er zaten bilstein dempers onder, de auto leek me verlaagd. Een bocht kan je de auto gewoon insmijten en als de achterkant uitbreekt kan je met 1 vinger de auto weer in het gareel krijgen.
- de zitting, voorin zit je prima.
- de standaard audio icm een fatsoenlijke radio was verre van slecht.

De nadelen, en dat zijn er een stuk meer:
- zicht rondom is ronduit slecht.
- vanwege de verlaging kon ik met de auto amper mijn eigen straat nog in. Laat staat normaal over drempels. Sterker nog, bij oneffenheden op de snelweg moest je je serieus zorgen maken over de onderkant (carter).
- draaicirkel van 10 voetbalvelden. Wat een drama om deze auto in 1x in een parkeervak te krijgen.
- deuren van 10 voetbalvelden lang. Erg fijn op een parkeerplaats bij bv een supermarkt, helemaal icm de verlaging.
- de riante kofferruimte, je kan er een rugzak in kwijt en dan is ie vol. Een krat bier zou je op de achterbank ofzo kwijt moeten.
- waarom zit er geen sperdiff op? Dat zou de wegligging nog meer goed doen (en het toch al aardige gewicht ook).

En voor mijn exemplaar nog wat meer nadelen:
- problemen met ontsteking, na 4 weken startte ie helemaal niet meer zelfs.
- miste vermogen (vanwege de ontsteking?) een sprintje tegen een gezinsbak werd helemaal niets.

En toch zou ik er zo weer een willen hebben! Voor erbij that is.
De 4 weken dat ik de auto had, heb ik me werkelijk kapot geërgerd aan de eerder genoemde nadelen.

Na 2 weken, op weg naar mijn garage notabene voor een controle, reed er bij mij een motorrijder achterop. Dat was even schrikken. Voor mij was de keerzijde positief, de auto werd op redelijke waarde geschat en zo heb ik een groot financieel verlies kunnen voorkomen. Ik had namelijk nog een fout gemaakt, de apk zou kort na aankoop moeten gebeuren. De garage gaf me echter een weinig positief oordeel hierover, alsin gaat aardig wat kosten. En aangezien ik me kapot ergerde aan zaken en ik liever weer een Delta wilde, kwam de vergoeding van de verzekering mij op dat moment goed uit.

Ik overweeg serieus eenzelfde auto voor erbij in de toekomst. Rustig mee rond rijden in de zomer en me niet dagelijks hoeven te ergeren aan de nadelen.

6,5