Alfa Romeo 33 1.7 i.e. 16V (1994)
Uitvoering | 33 1.7 i.e. 16V |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Als je geweldige prestaties wilt voor weinig geld is dit zo’n beetje de beste die je kunt hebben! Probeer maar een auto te vinden die boven de 200 kmh gaat, een acceleratie van 0 naar 100 in 8 sec heeft, nog geen 1000 kilo weegt, airco en cruise control heeft en in goede staat voor 1000 euro! (en nog sportief uitziend ook, 132 pk!)
De auto voelt super aan, ook op snelheid en door de lage ligging van de auto ook in de bochten goed te behandelen. De eerste 10 min moeten rustig aan gedaan worden vanwege de boxer motor, maar wat voor een geluid dat ding maakt!
Verbruik hangt heel erg af van de rijstijl! Bij korte stukken en in de steden haalt ie op z’n laagst 1:9... Bij normaal en zuinig rijden kan ie 1:13 halen! (zelf ooit 1:12.7 gehaald, mede door cruise control).
Al met al een geweldige sportieve auto!
Heb wel wat problemen gehad, maar dat is meer van slijtage dan van verkeerd rijgedrag. Onlangs remmen vervangen (voor en achter), waarbij ik te lang mee gereden heb en ook schijven en klauwen heb moeten vervangen, dure grap, maar eigen fout! En laatst nog een hulpkoppelingscilinder, een goedkoop dingetje, maar erg lastig om er bij te komen en dus veel voor arbeidskosten heb moeten betalen! (Volgens de garage)
Ondertussen is ook het motortje van de ruitenwissers vervangen, veren van de achterklep, een draagarm, accu, een uitlaatdeel (reparatiestuk) en wellicht meer (zal de papieren moeten doornemen daarvoor).
09-09-09: UPDATE:
Ik kan er gewoon geen afscheid van nemen. De auto heb ik nu zo'n 5 jaar in bezit en blijft gewoon geweldig om er in te rijden. Tevens krijg ik steeds meer bekijks omdat ze steeds minder op de weg gezien worden en de mijne nog mooi in het lak staat. De laatste apk was alleen een drama, 5 roestplekken waarvan de spatbord onder de kofferbak helemaal was weggeroest. Samen met nieuwe banden voor, wiellager en andere kleine dingen een rekening van ruim 700 euro.. Het was een moeilijke beslissing om nog door te gaan, maar na de 700 euro heb ik een 'harde' auto en daar zullen er niet veel meer van zijn. Tevens kan ik de komende maanden nog beslissen of ik er mee door ga en anders is het nog wel 1000euro waard..