Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L (1992)

autoreview

Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L (1992)

Signalement

Uitvoering33 1.4 i.e. L
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf136.000 km
KM-stand laatst136.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L

  • 136.000 km

Na een half jaartje een Peugeot 106 gereden te hebben, heb ik dan eindelijk een Alfa gekocht! Het is een Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L. Zij was van de eerste eigenaar en had maar 136.000 km gereden. Ook was er geen roest te bekennen op de auto. Ze heeft ook een open dak dat waterdicht is! De auto stond bij de dealer in Houten. Na een proefrit gemaakt te hebben was ik verkocht, deze moest ik hebben. Dus even later was ik eigenaar van de Alfa.

In de eerste week begon het lampje van de remvloeistof af en toe te branden. Dat kwam door een defecte koppelingscilinder. Dus die was gauw vervangen. Daarna lang zonder problemen doorgereden.

Bij 138.000 km en januari 2014 ben ik langs de weg stilgevallen omdat de dynamo het begeven had. Die heb ik toen laten vervangen door een gereviseerd exemplaar.

Bij 140.542 km en februari 2014 heb ik een onderhoudsbeurt uitgevoerd aan de 33. Aangezien dat al een tijdje geleden was dat dat was uitgevoerd vond ik het nodig dat te doen.

Bij 142262 km en juni 2014 heb ik de complete voorremmerij vervangen. De remblokken, remschijven, remklauwen en remslangen zijn toen vervangen. Dit heb ik gedaan omdat de rem rechtsvoor vastgelopen was en daardoor vervangen moest worden.

In september heeft ze een Apk-keuring gehad en is daar in een keer doorheen gegaan. De keurmeester verbaasde zich erover dat het nog zo'n goede auto was!

Vanaf juni 2014 tot nu (april 2015) heb ik geen verdere onkosten gemaakt aan de 33. Wel ik heb al een nieuwe distributieset en waterpomp gekocht, die ik binnenkort ga monteren. Ook ga ik binnenkort weer een onderhoudsbeurt uitvoeren aan de 33.

De 33 bevalt tot nu toe heel erg goed! Het boxer motortje draait er lustig op los en maakt graag toeren. Zij heeft 88 pk en weegt maar 939 kg. Daardoor is het wel een redelijk snelle wagen, maar ze kan maar net met het verkeer mee. Als ik op de snelweg een vrachtwagen in moet halen, moet ik haast terugschakelen naar z'n 4. Zij redt het net in z'n 5. Maar als je gewoon rustig aan het cruisen bent, merk je daar niks van.

Qua comfort merk je wel dat het wel een wat oudere auto is. Hij kraakt wel af en toe en is niet zo verfijnd als een moderne auto. De vering zit een beetje tussen het comfortabele en harde in. In de bochten helt ze redelijk over en als je over een drempel ga is ze weer hard.

Qua betrouwbaarheid en gebruikskosten is het mij echt meegevallen hoeveel het mij gekost heeft. Dat komt mede doordat ik bij een Alfa-dealer werk en daardoor makkelijk aan goedkope onderdelen kom.

Conclusie:
Het is een erg leuke en mooie auto waar ik nog veel plezier aan hoop te beleven!

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens