Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L (1992)

Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L (1992)

Uitvoering33 1.4 i.e. L
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2013

Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L

Na een half jaartje een Peugeot 106 gereden te hebben, heb ik dan eindelijk een Alfa gekocht! Het is een Alfa Romeo 33 1.4 i.e. L. Zij was van de eerste eigenaar en had maar 136.000 km gereden. Ook was er geen roest te bekennen op de auto. Ze heeft ook een open dak dat waterdicht is! De auto stond bij de dealer in Houten. Na een proefrit gemaakt te hebben was ik verkocht, deze moest ik hebben. Dus even later was ik eigenaar van de Alfa.

In de eerste week begon het lampje van de remvloeistof af en toe te branden. Dat kwam door een defecte koppelingscilinder. Dus die was gauw vervangen. Daarna lang zonder problemen doorgereden.

Bij 138.000 km en januari 2014 ben ik langs de weg stilgevallen omdat de dynamo het begeven had. Die heb ik toen laten vervangen door een gereviseerd exemplaar.

Bij 140.542 km en februari 2014 heb ik een onderhoudsbeurt uitgevoerd aan de 33. Aangezien dat al een tijdje geleden was dat dat was uitgevoerd vond ik het nodig dat te doen.

Bij 142262 km en juni 2014 heb ik de complete voorremmerij vervangen. De remblokken, remschijven, remklauwen en remslangen zijn toen vervangen. Dit heb ik gedaan omdat de rem rechtsvoor vastgelopen was en daardoor vervangen moest worden.

In september heeft ze een Apk-keuring gehad en is daar in een keer doorheen gegaan. De keurmeester verbaasde zich erover dat het nog zo'n goede auto was!

Vanaf juni 2014 tot nu (april 2015) heb ik geen verdere onkosten gemaakt aan de 33. Wel ik heb al een nieuwe distributieset en waterpomp gekocht, die ik binnenkort ga monteren. Ook ga ik binnenkort weer een onderhoudsbeurt uitvoeren aan de 33.

De 33 bevalt tot nu toe heel erg goed! Het boxer motortje draait er lustig op los en maakt graag toeren. Zij heeft 88 pk en weegt maar 939 kg. Daardoor is het wel een redelijk snelle wagen, maar ze kan maar net met het verkeer mee. Als ik op de snelweg een vrachtwagen in moet halen, moet ik haast terugschakelen naar z'n 4. Zij redt het net in z'n 5. Maar als je gewoon rustig aan het cruisen bent, merk je daar niks van.

Qua comfort merk je wel dat het wel een wat oudere auto is. Hij kraakt wel af en toe en is niet zo verfijnd als een moderne auto. De vering zit een beetje tussen het comfortabele en harde in. In de bochten helt ze redelijk over en als je over een drempel ga is ze weer hard.

Qua betrouwbaarheid en gebruikskosten is het mij echt meegevallen hoeveel het mij gekost heeft. Dat komt mede doordat ik bij een Alfa-dealer werk en daardoor makkelijk aan goedkope onderdelen kom.

Conclusie:
Het is een erg leuke en mooie auto waar ik nog veel plezier aan hoop te beleven!

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens