Alfa Romeo 33 1.4 i.e. (1993)

autoreview

Alfa Romeo 33
Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33Alfa Romeo 33 - interieur

Signalement

Uitvoering33 1.4 i.e.
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf1999
KM-stand bij aanschaf100.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Op dit moment ben ik alweer drieënhalf jaar in het bezit van huidige auto, een Alfa 33 1.4 i.e. uit 1993. Het is mijn eerste auto en ik moet zeggen dat ik in mijn omgeving mensen hun autocariëre slechter zie beginnen.

Enkele pluspunten van dit model:
-prestaties
-lage aanschaf
-bescheiden vaste kosten
-wegligging/ stuurkarakter/uiterlijk

Enkele minpunten van dit model:
-comfort valt tegen
-veiligheidsvoorzieningen

Vooralsnog heb ik met de auto geen noemenswaardige problemen gehad. Wel is direct na aanschaf de distributieriem vervangen, omdat onduidelijk was of dit reeds was gebeurd. Het is verstandig daarmee geen risico te nemen. De ingreep kostte destijds 800 gulden, maar weegt niet op tegen eventuele moterschade.
Verder heb ik de auto rondom voorzien van Pirelli’s, iets wat erg aan te raden is. De auto gedraagt zich er prima mee en nodigt uit om op elke rotonde een rondje extra te rijden.

Zoals in het lijstje met pluspunten is te zien, zijn de prestaties over het algemeen perfect. Hoewel dit model een relatief bescheiden motortje heeft (is trouwens voordelig in de wegenbelasting) rijd je er met gemak een overbemeten concurrent mee zoek bij het verkeerslicht. Met een gemiddeld verbruik van 1:11,5 (en 1:14 bij snelwegritten), een lage aanschafprijs en niet te hoge vaste lasten, kan dit met recht een uitstekende beginnersauto worden genoemd. In elk geval heeft de 33 bij mij het verlangen naar een volgende Alfa (155/145jtd wellicht) doen toenemen!

PROBLEMEN

-benzinemeter hapert (niet gerepareerd)
-ruitensproeierreservoir lek (nog niet gerepareerd)
-accu vervangen
-preventief distibutieriem vervangen (onbekend of
dit al gebeurd was)
-schokdemperlager vervangen
-v-snaar aangespannen
-2x voorwielen uitgelijnd i.v.m. scheeftrekken
-deurgreep vernieuwd
-ruitenwissermotor inwendig gereinigd
-aandrijfas-keerring laat iets olie door

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  2
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens