Alfa Romeo 166 2.4 JTD L (2001)

Alfa Romeo 166 2.4 JTD L (2001)

Uitvoering166 2.4 JTD L
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2003

Sinds 2003 rijd ik de 166. Gekocht in de schade met 60.000 km. De auto laten maken en sinds half 2003 rijd ik ermee. De laatste jaren rijd ik best veel en er staat dan ook al weer ruim 300.000 op. Als je nu echt een luxe auto wilt voor weing geld is dit de perfecte keuze. Hoewel ongeveer een derde van de kilometers in de stad worden gemaakt, de rest op de snelweg (en dan is het file of haasten, dus vol gas) is het verbruik gemiddeld 1:12,5.
Howewel ik een liefhebber van auto’s ben is mijn ’dagelijkse’ auto een werkpaard dat best zwaar belast wordt. Ik kan u verzekeren dat een Alfa hufterproof is. Denk hierbij aan regelmatig de auto volstapelen met bouwmaterialen, etc. Voor mijn werk kom ik nogal eens in Polen. De slechte wegen hier zijn een zware belasting voor elke auto. Ik begin dan ook te merken dat de ophanging etc. tekenen van vermoeidheid beginnen te vertonen.
Sterke punten:
-comfort, het comforniveau is zeer hoog zowel in uitrusting als in beleving. Denk aan goede stoelen, materiaalgeruik etc.
-goedkoop, zowel in gebruik als in onderhoud
-uiterlijk, het is (althans naar mijn smaak) een prachtige wagen

Het grootste nadeel van de auto is dat de carterpan het laagste punt onder de auto is. Hierdoor heb ik deze al een keer of wat stukgereden. Tegenwoordig heeft mijn garage een gelaste carterpan liggen.
Echt problemen heb ik tot op heden niet gehad, uiteraard wel kleine zaken; enige tijd geleden scheurde spontaan een slang van de intercooler naar de turbo. De luchtmeter is onlangs vervangen. Verder krijgt de auto zijn normale onderhoud. Tot nu toe is het oliegebruik minimaal.
De reden dat ik misschien in vul bij de vraag of ik weer zo’n auto zou kopen is
-verandering van spijs doet eten
-ik zou een grotere wagen kunnen gebruiken.

9,5