Alfa Romeo 156 2.4 JTD (1998)
Uitvoering | 156 2.4 JTD |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De auto rijdt als een trein op de weg. De besturing is zeer direct en onderstuur of overstuur is praktisch niet aanwezig. De vering is perfect niet te hard en niet te zacht, iets waar veel automerken toch mee lopen te rommelen.
De auto straalt toch een zekere imago uit en je hebt soms best wel bekijks in de auto, zeker met mijn leur auto azzuro fantastico (mooi blauw).
Wat gas geven betreft is hij helemaal te gek, Als de motor eenmaal warm is, zeer belangrijk, dan kun je aardig doortrekken en je doet zeker niet onder voor de andere merken waarvan het algemeen bekend is dat ze snel zijn, lees BMW etc.
De diesel is concurrerend zeker in invergelijking tot bijvoorbeeld de VW ’snelle’ diesels welke toch vaak gezien worden als de diesels. Ik vindt hem beschaafder, dat wil zeggen goed uitgebalanceerd, goede geluid demping en een zalig turbo geluid.
Verder niet veel op aan te merken, op een wat kleine draaicirkel na wat soms lastig is op smalle wegen, en de immer aanwezige airco. Maar deze puntjes zijn snel gewend
De luxe uitvoering welke ik heb ziet er gewoon chique uit en ademt klasse.
Bij aanschaf had de buis tussen de tussenkoeler en de motor een reperatie ondergaan en de ruitensproeiers deden het niet.
Makkelijk, snel en vriendelijk verholpen door de dealer. (van Asselt in Hilversum).