Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark 16V (1998)

Alfa Romeo 156

Uitvoering156 2.0 T.Spark 16V
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2010

Prachtig design, sportieve motor, sublieme rij-eig

Na een proefrit gemaakt te hebben in deze auto was eigenlijk al meteen verkocht. Voor 2500,- inclusief apk en grote beurt kon ik m meenemen. Weinig te verliezen dus!

Deze Alfa heb ik in de eerste instantie gekocht voor zijn looks. Naar mijn mening zijn er geen mooiere middenklassers dan deze van welk merk dan ook, gemaakt.
Daarnaast wou ik ook een sportievere auto dan mijn vorige. Dat was een Toyota Paseo 1.5 GT uit 1996. Van 90pk ben ik nu gestegen naar 155pk. De auto trekt dan ook zeer vlot op en laat menig, zelfs nieuwe, andere auto's ver achter zich.
Wanneer je rustig rijdt in deze auto hoor je bijna niets. De auto is heerlijk stil als je 80 rijdt in zijn 5, maar schakel je terug naar zijn 3 om vervolgens gas te geven, dan hoor je echt een mooi rauw alfa-geluid.
De wegligging van deze auto is subliem! Wanneer je scherpe bochten neemt voelt het net alsof de auto aan het wegdek is vastgekleefd.

Op een kapotte thermostaat na, heb ik nog geen grote problemen gehad met deze auto.

Mijn conclusie is dan ook: Voor weinig geld heb je een prachtige sportieve auto die niets onder doet aan een nieuwe auto, op het verbruik misschien na.

Mijn volgende auto wordt wellicht weer een alfa romeo 156, maar dan eentje met een 2.5 v6 motor (ook goed betaalbaar heb ik gezien), voor nog sportiever rijgedrag.