Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark 16V (1998)
Uitvoering | 156 2.0 T.Spark 16V |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik viel voor het uiterlijk van deze auto. Ook het schitterende interieur trok me aan. Alles zit erop en eraan zoals beige leren bekleiding, climat control, cruise control, ga maar door. Jammer dat ik even vergat dat het een Alfa is en die hebben nou niet bepaald een goede naam.
Daar ben ik dus achtergekomen.
Nadat mijn koelvloeistofsysteem lek was is mijn motor oververhit geraakt, dat leverde me een scheur in de cilinderkop op. Nadat ik die had vervangen (ja, aardig prijkaartje) deed de auto het weer eventjes.
Maar niet voor lang. Wat ze bij de Alfa dealer niet hadden gezegt is dat de drijfstanglagers bij oververhitting zo'n harde klap krijgen, dat het beter is als je die gelijk vervangt. Na zo'n twee weken m'n auto terug te hebben viel die dus midden op de snelweg uit en deed ie niets meer. De drijfstanglagers waren dus kapot. En jahoor, wat denk je, er moet een nieuw blok in. Nu zit er dus een ander blok in met 90.000 km erop. Nu maar hopen dat deze het blijft doen.
Verder heb ik niet zo heel veel problemen gehad. Mijn airbaglampje brandt, moet ik nog naar laten kijken. Verder heb ik 4 elektrische ramen, waarvan rechtsachter wel werkt maar niet via de bestuurder te bedienen. Voor de rest ben ik wel tevreden over mijn Alfa.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee