Alfa Romeo 156 1.8 T.Spark 16V (2000)
Uitvoering | 156 1.8 T.Spark 16V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Je hoeft haast niet uit te leggen dat de Alfa 156 een auto is met een schitterend design!
In eerste instantie wederom op de looks gevallen. Ik heb niet makkelijk de knoop kunnen door hakken om van een Japanner te gaan naar een Alfa. Maar denkend (hopend?) dat die verhalen over Alfa’s achterhaald zijn, toch gedaan.
Een 156 is naar mijn mening het mooist met dikke 17 inch, side skirts en lekker laag. Deze heeft het allemaal. Een lust voor het oog.
Uitgerust met een sportpakket zorgt dat het van binnen ook lekker sportief uitziet. Denk hier aan een carbon midden console en mooie sportieve Alfa stoelen.
Wat standaard is; maar absoluut ook mooi Zijn de 2 grote klokken achter het stuur.
Dat de toerenteller even groot is als de KM teller, onderstreept nog eens het sportieve dat in een Alfa zit. De km-verdeling zal voor sommigen misschien maar onduidelijk over komen. Maar ik vind deze eigenwijze manier wel leuk.
Met de 144 PK haal ik nog steeds auto’s vlot in. Alleen waar de MX het zelfde doet in de 4, doet de Alfa dit in de 3e versnelling. Maar hij maakt dan ook minder toeren in vergelijking. Over het geluid hoor ik vele mede Alfa rijders heel enthousiast praten. En hoewel het zeker geen straf is om naar de T-Spark te luisteren. Kan het lange niet tegen de geweldige brom van de V6 in de Mx op. Het zelfde geld voor de wegligging in bochten. Ik schrok van het hellen en de moeite dat de wielen hebben om de alfa op het pad te houden toen ik vlot een bocht in stuurde. Voor mijn gevoel moet duidelijk gas terug hier! Nu overweeg ik om er een veerpoot in te zetten. Om het geheel allemaal wat stijver te maken.
Verder blijf het een schitterende auto, die mij zeker een glimlach op het gezicht tovert. Elke keer al ik er in rij.
Wanneer ik de 156 wat langer heb. En dus meer ervaringen over onderhoud en dergelijke heb, zal dat zeker hier te lezen zijn.
ik heb hem pas. wel zijn vrij snel na aanschaf nog een paar dingen verholpen door de dealer
Sterretje in voor ruit. (garantie)
1 deur rubber. (garantie)
kappote nummerplaat houder. (garantie)
o en ik ben het Alfa logo van de gril kwijt!
Ik wist dat hij iets los zat, en had in de planning het logo vast te maken.
Maar nu is al te laat en zal ik er een ander op moeten regelen.
de oranje zijknipperlichten zijn vervangen voor witte.
Aleen wil aan 1 kant deze nog wel eens los laten.
UPDATE: het voorste deel van de uitlaat is kappot gegaan in de garantie periode.(slijtage)
Dit konden ze niet onder de garantie laten vallen. erg jammer omdat dit mij nu 225 Euro's heeft gokost. tegenvaller, maar wat doe je er aan?