Alfa Romeo 156 1.8 T.Spark 16V (1999)

Alfa Romeo 156

Uitvoering156 1.8 T.Spark 16V
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2007

Ik kocht deze Alfa Romeo 156 1.8 TS in juni 2007. Het gaat hier om een 156 uit 1999 voorzien van het zogenaamde \'luxe pakket\'.
Dit houdt in dat de auto onder andere airco met climate control, een houten stuur, houten middenconsole en velours bekleding heeft.

Ik ging vorig jaar op zoek naar een Alfa Romeo omdat ik al van jongs af aan Alfa Romeo gek ben. Ik wist ook bij aanschaf dat het niet de meest betrouwbare auto\'s zijn maar mijn emotie won het van mijn verstand!

De voordelen even op een rijtje:
Fantastische wegligging.
Rijdt heerlijk sportief (zeker niet vervelend sportief).
Prachtig exterieur en een nog veel mooier interieur.
Redelijk snelle motor.
Confortabel op de lange stukken.

De nadelen:
Duur om te onderhouden.
Het is en blijft een Italiaanse auto, dus heel soms gaat er wel eens een controle lampje branden, maar deze gaan meestal ook weer uit zonder verklaarbare reden.
Distributieriem moet iedere 60000 km of elke 3 jaar vervangen worden. (dit is nogal een dure klus ongeveer 320 euro bij de dealer)

De auto mij nog nooit laten staan! Zelfs op lange ritten (Nederland - Italie en terug) Deed de auto het prima, zelfs na lang hard rijden (veel stukken tussen de 170 en 200) op de Duitse Autobahn, gingen er geen controle lampjes of iets dergelijks branden en bleef de auto prima functioneren.
Qua rijgedrag en verschijning is dit naar mijn mening een rasechte Italiaanse auto. Maar gelukkig komt deze auto de slechte vooroordelen over Italiaanse auto\'s nog niet na, en daarom is de 156 in mijn ogen dan ook een betrouwbare auto!

Gelukkig heb ik nog niet veel problemen met de auto gehad.

Bij aanschaf brandde het airbag lampje (veel voorkomend probleem bij Alfa). Normaliter is dit een kwestie van resetten, maar helaas was bij mij de airbag computer kapot. Gelukkig werd deze voor garantie vervangen.

Vorig jaar september is de radiateur vervangen omdat de oude flink versleten was, en de auto het daardoor nogal eens warm kreeg. Probleem is nu dus helemaal opgelost.

Verder is pas geleden de katalysator vervangen. Oude was niet goed meer en de auto kwam dus niet door de apk. De kapotte katalysator werd veroorzaakt door twee kapotte bobine’s dus ook de bobine’s zijn vervangen.