Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Distinctive (2001)
Uitvoering | 147 1.9 JTD 115pk Distinctive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Auto gekocht van een dealer met BOVAG garantie. Na 2 jaar rijden vind ik het tijd voor een review. Helaas zal er geen update van komen omdat de auto total loss is verklaard.
Ik vind het nog steeds een zeer mooi model en het dashboard is zonder meer de mooiste in zijn klasse. Diesel trekt lekker door en heeft een mooi geluid op toeren. Het directe sturen nodigt uit om eens lekker snel een bocht te pakken en verhoogt het reis plezier. Remmen zijn goed te doseren en je hebt het gevoel dat je in een veilige auto zit. Alles voelt ook degelijk aan en de uitrusting is dik in orde (distinctive). Als ik na een dikke 60.000 km de balans op maak zijn de kosten niet bijzonder slecht, al moet ik erbij zeggen dat ik niet naar een dealer ga maar naar mijn vaste (veel goedkopere) garage.
- Wat minder bevalt zijn de stoelen. De stoelen zijn voor mij niet goed in te stellen(1m93). Je leert er mee leven en een rit naar Italie heb ook prima overleeft. Stoel bekleding gaat wel al kapot, dit mag je niet verwachten van deze auto.
- Cruise control is niet makkelijk te bedienen en weigert soms dienst.
- Ingebouwde navigatie werkt te traag - heeft weinig meerwaarde behalve dat het mooi staat in het dashboard.
- Ruitewissersproeier werkt niet goed bij snelheden>80km/u - komt bijna geen sop op het raam.
- Bij drempels duikt de neus vrij snel...
- De pc heeft soms spontaan een reset. taal springt dan terug naar italiaans wat niet te veranderen is volgens het instructie boekje (via forum achter gekomen dat dit te herstellen is door eerst taal naar engels en daarna naar het nederlands te veranderen)
- vrij vaak lampjes kapot
- Radio ontvangst erg slecht. Hier is niets aan te doen volgens de dealer (software update - door gemeten etc.). Eigenlijk is dit te belachelijk voor woorden.
- Climate control werkt niet prettig (persoonlijk) en maakt het niet behaaglijk maar eerder benauwd (te weinig lucht circulatie)
- Climate control springt standaard spontaan op ruiten ontwasemen na weg rijden ’s ochtends (irritant)
- Uitlaat demper roest aan de buitenkant (nog niet vervangen - ziet er lelijk uit)
- Bij aankoop bleek de auto in te houden - LMM vervangen
- Tank lekte diesel ( diesel lucht in kofferbak en een keer flinke plas diesel na het tanken) bleek een afdicht ring verkeerd geplaatst te zijn (garantie)
- Kop Lampen kapot (elke 6 maanden 1)
- Airbag storingslampje is een paar keer in gekomen
- Remmenblokken voor vervangen
- Handrem kabels vernieuwd
- Na ongeveer 1 jaar weer LMM kapot
- 1x weggesleept doordat de auto een kapotte toerental sensor had (auto weigert door te rijden). Dit snap ik niet. Een auto mag nooit stoppen als een sensor een storing geeft - noodloop ok maar dit is volstrekt overbodig.
- Airco leeg (normaal na 6 jaar)
- Gloeibougies vervangen
Al met al veel irritante zaken die echter niet veel hebben gekost. Ik heb daarom 4 sterren gekozen voor kosten.

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Edizione Esclusiva NEW-APK.AIRCO.NAP!
- 2003

Alfa Romeo 147 3.2 V6 GTA Nieuwe apk en db riem vervangen bij 200000 km
- 2002

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Progression Clima, Cruise control, Radio, Mistlamp, Lichtmetalen velgen Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, in
- 2005