Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Progression (2001)
Uitvoering | 147 1.6 T.Spark 16V Progression |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Betrouwbaar & tijdloos
Gekocht bij autobedrijf Imola in Hoorn.
Best degelijke auto, geen rammels, geen storingen. Kosten per jaar zijn € 40 voor de APK en 1 keer nieuwe set Pirelli's €200.
Is tweede / derde auto naast BMW 3 serie en een Spider. Mijn vrouw rijdt er dagelijks in, maar voor mij geen straf om ipv een BMW in deze Alfa te stappen.
stuurt heel fijn en hangt goed aan het gas en ziet er qua interieur en exterieur nog up to date uit, ondanks leeftijd van 11 jaar. Zie eigenlijk wel een toekomstige klassieker in.
Vanwege rijplezier, mooi uiterlijk, betrouwbaarheid en lage kosten zeer tevreden.
Afscheid
Alhoewel de 147 heerlijk sportief rijdt en op zijn leeftijd van 11 jaar nog steeds prachtig uitziet ( wat een tijdloos design van het interieur en exterieur) willen we een grotere gezinsauto. Was niet makkelijk een sportieve gezinsauto te vinden die net zo lekker rijdt en goed smoelt. Wat een machtig dashboard, geweldige stoelen, super uiterlijk. En rijeigenschappen die weinig nieuwe auto's hebben.
Onze maatstaf voor kwaliteit was een BMW die ik zakelijk rijdt. Onze 147 hebben we als zeer degelijk ervaren. Alleen zit er meer speling op de versnellingspook. Voor de rest strak rijdende kar geweest, met lage gebruiks en onderhoudskosten.
Nadeel van Alfa is dat zij beperkt aantal modellen biedt. Als groeiend gezin geen keuze. Er wordt al een decennium gesproken over SUV en de opvolger van de 166. Zo'n mooi merk, maar bijna geen keus.
Hierdoor zijn we noodgedwongen overgestapt op een ander sportief merk: een BMW X3. (ooit wel verslagen in de test tegen de 156 crosswagon, maar ja occassions zijn voor ons te oud en bovendien vaak alleen als diesel te verkrijgen).
Jammer Alfa.
En toch jammer van de 147. Indien genoeg ruimte, hadden we hem graag als toekomstige klassieker gehouden!

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Edizione Esclusiva NEW-APK.AIRCO.NAP!
- 2003

Alfa Romeo 147 3.2 V6 GTA Nieuwe apk en db riem vervangen bij 200000 km
- 2002

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Progression Clima, Cruise control, Radio, Mistlamp, Lichtmetalen velgen Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, in
- 2005