Renault Zoe R90 (2016) - Test

Tijd voor serieuze zaken

118 reacties

Video
AutoWeek 51/52 2016
AutoWeek 51/52 2016

Je leest het in AutoWeek 51/52 2016

Toen de Renault Zoe in 2013 op de markt kwam, mocht je blij zijn als je na een dag laden elektrisch zo'n 130 kilometer kon afleggen. Nu is er deze nieuwe Zoe R90, met verbeterd accupakket en geclaimd bereik van 400 NEDC-kilometers. Hoe heeft Renault dat voor elkaar gekregen, en maken de aanpassingen de Zoe nu wel echt het overwegen waard?

Renault pronkt met 400 kilometer, maar de vier letters achter dat getal vertellen het hele verhaal: NEDC. Ofwel New European Driving Cycle, de veelbesproken meetmethode waarmee onder meer de reikwijdte van elektrische voertuigen wordt gemeten. Dat gebeurt onder laboratoriumomstandigheden, de kans dat je daadwerkelijk vierhonderd kilometer haalt op één lading is nihil. Reken eerder op zo'n 300…

Begin 2014 mocht je al blij zijn als na een dag laden zo'n 130 kilometer redde met je Renault Zoe, dus sindsdien is er qua 'accuradius' heel wat vooruitgang geboekt. Het batterijenpakket in de buik van de vernieuwde Zoe is even groot als voorheen, maar de samenstelling en verhouding van de chemische stoffen ín de 192 cellen werd zodanig aangepast dat de energiehuishouding sterk verbeterde. Renault en accupartner LG Chem maakten de wanden tussen de batterijmodules bovendien dunner, voegden meer metaaldeeltjes toe en ontwierpen een warmtepompsysteem dat de accu's constant rond 17 graden Celsius houdt. Het resultaat? 41 kilowattuur en een veel beter inzetbare Zoe.

Van kniezen naar kiezen

2017 wordt een boeiend EV-jaar. Terwijl de techniek stappen maakt, groeit ook het aanbod aan betaalbare EV's. De Opel Ampera-e (500 km NEDC) belooft zo'n 400 kilometer te halen, de onlangs aangepaste Volkswagen e-Golf en BMW i3 redden beiden ongeveer 300 kilometer, Hyundai doet lekker mee met de Ioniq Electric (280) en ook de Nissan Leaf haalt zo'n tweehonderd kilometer. Er valt dus zowaar wat te kiezen en het einde van constante laadstress lijkt in zicht; niet langer zoef je kniezend van laadpaal naar laadpaal, maar stap je in een auto die zonder bijladen ook bruikbaar is voor langere trajecten. De toename in gemoedsrust is groot, zo merkten wij, waarmee een belangrijk EV-bezwaar steeds kleiner wordt.

Daarnaast zijn de financiële vooruitzichten voor elektro-auto's de komende jaren aantrekkelijk; met een bijtellingspercentage van 4% zijn de maandlasten laag (een gemiddelde Zoe kost je zeven à acht tientjes per maand, een vergelijkbare Clio met 22% minstens het dubbele) en dat maakt – mede dankzij de betere inzetbaarheid – de Zoe een serieuzere kandidaat voor menig shortlist. Negen van de tien Nederlanders kan negen van de tien ritten immers zonder grote (laad-) problemen afleggen. Voor de tiende rit zal je meer moeten plannen dan met een brandstofauto, maar het routepuzzelgehalte is beduidend kleiner dan voorheen.

Mitsen en maren

De R90 is de eerste Zoe die we serieus mogen nemen als goed inzetbare elektro-auto, maar ook aan deze versie kleven heus mitsen en maren. Wie écht veel op de weg zit, moet de Renault nog steeds laten staan; voor die mensen bestaan betere keuzes. Daarnaast biedt de elektrische B-segmenter relatief weinig binnen- en bagageruimte, ook ten opzichte van andere EV's, die veelal in het C-segment opereren. Bovendien rijdt een Zoe (ondanks zijn soepele aandrijflijn, aangename wendbaarheid en eenvoudige bediening) minder uitgebalanceerd dan de concurrenten die doorgaans comfortabeler geveerd zijn, beter overweg kunnen met zijwind en over het algemeen een volwassener gevoel geven. Desondanks zal de Renault een prominente rol spelen op de EV-markt; de Zoe R90 maakt elektrisch rijden niet in één keer stressvrij, maar wel een stuk aantrekkelijker.

Accupakket: kopen of huren?

Voorheen moesten Zoe-rijders de accu's los huren, maar voortaan kun je ook voor kopen kiezen. Die laatste variant is vooral bedoeld voor leasemaatschappijen die graag één bedrag op een rekening zetten. Voor particulieren is huren wat ons betreft de beste optie: niet alleen verlaagt het de aanschafprijs, Renault biedt ook prima garantievoorwaarden. Overigens is het verbeterde accupakket ook in bestaande Zoe's te bouwen voor 'ongeveer 3.500 euro'.

Motoropties: R90 of Q90?

Net als voorheen biedt Renault twee motoropties aan. De eerste is de R90 met een vermogen van 68 kilowatt, de tweede heet Q90 (van Quickcharge) en biedt de mogelijkheid om te snelladen met 43 kW. De Q90 is iets duurder in aanschaf en wat minder efficiënt, maar toch zouden wij deze kiezen. Het feit dat je in een half uurtje zo'n 120 kilometer in je accu's kunt 'tanken', maakt de auto geschikter voor lange ritten dan de 'standaard' motor. Hoe meer snelladers er de komende jaren bij komen in Europa, hoe flexibeler je straks bent.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Renault Zoe
Renault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault Zoe

PLUS & MIN

  • +Soepele aandrijflijn, eenvoudige bediening
  • +Aantrekkelijk kostenplaatje (zeker zakelijk)
  • -Ruimteaanbod t.o.v. concurrentie
  • -Rij-eigenschappen duidelijk b-segment

PRIVATE LEASE Renault Zoe

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (118) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.