X6-killer van Mercedes: Concept Coupé SUV

Mercedes Concept Coupé SUV
Over ruim anderhalve week zal Mercedes-Benz in Peking een voorproefje op een nieuwe cross-over uit de doeken doen. Vandaag krijgen we de eerste afbeelding toegezonden.

We weten al enige tijd dat Mercedes-Benz druk in de weer is met een passend antwoord op de BMW X6. Al in januari vorig jaar kwamen we er een mule van tegen, en waarom zouden de Duitsers niet? Alle overgebleven niches in autoland worden in rap tempo opgevuld, en een forse kruising van een coupé en een SUV ontbrak nog in het Mercedes-gamma. Het op deze concept-car gebaseerde productiemodel moet daar verandering in brengen.

Erg veel is er nog niet over de auto bekend, maar we verwachten dat-ie naast de M-klasse van de band zal lopen in het Amerikaanse Alabama. De cross-over gaat naar verluidt MLC-klasse heten en deelt z'n genen waarschijnlijk met de M- en GL-klasse. Onder de kap verwachten we dezelfde mix van vier-, zes-, en achtcilinders tegen te komen. Een opgepompte AMG-versie zal ongetwijfeld de degens gaan kruisen met de X6 M. Vanbuiten is het onmiskenbaar een Benz; we zien het familiegezicht dat we inmiddels kennen van de A-, CLA- en GLA-klasse.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.