Wordt dit de nieuwe Opel Omega?

Cadillac XTS
De komkommertijd is een ideale periode om de geruchtenmolen een slinger te geven. Het laatste bericht uit die molen betreft de terugkeer van de Opel Omega op basis van de Cadillac XTS.

Volens de Duitse website auto-news.de waren er bij Saab volgens insiders plannen voor een topmodel boven de 9-5, met als naam 9-8. Nu Saab failliet is en General Motors daar niets meer te zoeken heeft, worden de ideeën voor een Audi A8- en BMW 7-serie-concurrent losgelaten op Opel. Dat zou een nieuw, ruim vijf meter lang topmodel krijgen op basis van de Cadillac XTS. Als mogelijke typenaam wordt Omega geopperd. Dat model was in de jaren tachtig en negentig redelijk succesvol voor Opel en bleef tot 2003 in productie. Een echte opvolger heeft de Omega nooit gehad.

Qua motorisering wordt voor de nieuwe 'Omega' gedacht aan een 3,6-liter-V6 met 305 pk of een 2,8-liter V6 met 325 pk, het turboblok uit de Insignia OPC. Op dieselgebied heeft Opel een eigen biturbo CDTi staan, die voor de gelegenheid meer dan 200 pk zou kunnen krijgen. Er wordt door de Duitse nieuwssite stilgestaan bij het feit dat Opel z'n diesels voor de Omega in het verleden bij BMW betrok maar dat lijkt ons deze keer niet waarschijnlijk, hoewel de motoren uit Beieren wel groter zijn en meer vermogen leveren. Van de XTS komt ook een plugin-hybride dus wie weet krijgt ook Opel een 'groene' variant van de Omega, die met voor- of vierwielaandrijving geleverd zou kunnen worden.

Een woordvoerder van Opel Duitsland wilde geen commentaar geven op de geruchten.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.