Wisselende resultaten op automarkt VS

Verkooppgroei voor Ford, daling voor GM

Ford Explorer update
Grote merken als Ford, Honda, Toyota en Fiat Chrysler hebben de afgelopen maand in de Verenigde Staten wisselende verkoopresultaten behaald. Uit de donderdag gepubliceerde verkoopcijfers over de maand mei blijkt dat bijna alle merken de verwachtingen van analisten overtroffen, ook al zagen veel fabrikanten de verkopen wel teruglopen.

Ford profiteerde van verhoogde leveringen aan autoverhuurbedrijven en verkocht in totaal 2,3 procent meer auto's dan een jaar eerder. Daarmee werd in absolute zin een zeldzame verkoopoverwinning geboekt op concurrent General Motors (GM), dat zijn verkopen met 1,3 procent zag dalen en 2.900 auto's minder verkocht. Analisten hadden voor GM gerekend op een toename met 4,3 procent.

Fiat Chrysler en Toyota verkochten respectievelijk 1 procent en 0,5 procent minder voertuigen. Honda boekte een plusje van 0,9 procent. En Nissan bracht 3,0 procent meer auto's aan de man.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.