Weinig geloof in zelfsturende auto

Volvo Drive Me-project autonoom
Autofabrikanten zijn achter de schermen fanatiek bezig met het ontwikkelen van autonoom rijdende auto's. Uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek - uitgevoerd door Traffic Radio en Allsecur - blijkt dat zo'n zestig procent van de Nederlandse automobilist geen hoge pet op heeft van de zelfrijdende auto .

Uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek blijkt dat 59 procent van de 759 ondervraagden er niet van overtuigd is dat we in de toekomst zelfrijdende auto's op de weg gaan zien. Slechts 30 procent denkt dat we uiteindelijk wél in een autonoom rijdende auto over het Nederlandse wegennet gaan.

Opvallend genoeg denkt 23 procent van de ondervraagden daarbij dat de ontwikkelingen nog veel verder gaan dan de zelfsturende auto's. Negen van de tien mensen die aangaven wél te geloven in de autonoom rijdende auto denkt niet dat dit binnen vijf jaar realiteit zal zijn. 42 procent van de 'believers' denkt dat de we wel op korte termijn lui achterover kunnen gaan leunen. Van alle ondervraagden zegt 50 procent positief tegenover het concept te staan. Een kwart ziet het niet zo zitten en de laatste 25 procent heeft geen mening. 18 procent van de ondervraagden geeft verder aan bang te zijn dat het plezier in autorijden zal afnemen.

23 procent zegt het een eng idee te vinden om de controle van de auto niet in eigen handen te hebben. Als de zelfrijdende auto er dan toch komt, geeft 52 procent aan zelf alsnog goed te blijven opletten. 37 procent wil lekker rondkijken en 14 procent zegt lekker een boek te gaan lezen.

Als het aan Hyundai ligt, is de toekomst overigens al aangebroken: in deze video zien we zes exemplaren van de nieuwe Genesis zonder bestuurder feilloos achter elkaar aan rijden.

Video

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.