Weginspecteurs bekeuren vaker bij wangedrag

Meer dan 1.000 processen-verbaal in 2017

weginspecteur Rijkswaterstaat
De weginspecteurs van Rijkswaterstaat verwachten dit jaar voor het eerst meer dan duizend processen-verbaal op te maken voor wangedrag in het verkeer.

Bijna drie jaar na het aantreden van de weginspecteurs loopt het bekeuren van het negeren van rode kruizen boven de rijbanen en het ongeoorloofd stilstaan op de vluchtstrook snel op. In het eerste jaar (2015) schreven zij 399 bonnen uit, vorig jaar 733. Dit jaar staat de teller tot en met oktober op 932, bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat in De Telegraaf. De verwachting is dat het aantal van duizend bonnen in de laatste twee maanden van het jaar wordt overschreden.

Weginspecteurs treden onder meer op bij incidenten in het verkeer. Snel ingrijpen en een vlotte berging moeten de doorstroming bevorderen. Circa dertig van hen mogen sinds begin 2015 wangedrag bekeuren in hun rol als bijzondere opsporingsambtenaren (boa's). Dat gebeurt bij asociaal gedrag om files te omzeilen en het zonder goede reden stilstaan op de vluchtstrook. Het is de bedoeling dat het aantal boa's onder de weginspecteurs volgend jaar naar vijftig wordt uitgebreid.

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.