Wegenwacht schaft 50 Volkswagens ID4 aan

Volledig emissievrij in 2030

ANWB

De ANWB Wegenwacht vult zijn wagenpark aan met 50 elektrische Volkswagens ID4. Die auto's gaat de pechhulpdienst inzetten in de Randstad en rond grote steden elders in het land. Tegen 2030 moet het volledige wagenpark van ruim 900 auto's van de Wegenwacht emissievrij zijn.

Met de aanschaf van de elektrische auto's wil de ANWB Wegenwacht ook alvast inspelen op de komst van de zogeheten 'zero-emissiezones' in grote steden. De Wegenwacht koos uiteindelijk na een proefperiode voor de ID4. Volgens de pechhulpdienst heeft het voertuig ruim voldoende actieradius, is hij kostenefficiënt en biedt hij voldoende ruimte voor het gereedschap dat de wegenwachters mee moeten sjouwen. Om het gereedschap goed op te kunnen bergen, krijgen de auto's op maat gemaakte kasten.

De nieuwe aanwinst voor de vloot van de Wegenwacht brengt het totale aantal auto's van de pechhulpdienst op ruim 900. Naast de ID4 beschikt de Wegenwacht sinds een aantal jaren naar eigen zeggen ook over drie voertuigen op waterstof. Eerder voegde de Wegenwacht al een Volkswagen e-Golf en een Nissan e-NV 200 toe aan de vloot. Die eerste heeft Schiphol als standplaats. Ook rijdt de Wegenwacht onder meer rond met drie elektrische motorfietsen.

De Wegenwacht zegt naast de aanschaf van de extra elektrische auto's tevens te werken aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor laadpalen bij de eigen panden om in de toekomst alle EV's te kunnen opladen. In 2030 moet het wagenpark van de Wegenwacht volledig emissievrij zijn.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID4

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (321) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum