Wachten op nieuwe Subaru WRX

Japanse spierbundel komt rond 2019

Wachten op nieuwe Subaru WRX
Onlangs lanceerde Subaru een nieuwe generatie Impreza. Op een nieuwe WRX zullen we nog een aantal jaar moeten wachten.

Het is 2014 als Subaru op basis van de toen actuele generatie Impreza de WRX naar voren schuift. Niet langer is de WRX een uitvoering van de Impreza, het Japanse merk weekt de 3-lettercombinatie los van modelnaam Impreza en zet een maar liefst 305 pk sterke knalsedan op het asfalt met een 2,5-liter viercilinder boxermotor me turbo als kloppend hart. Inmiddels heeft de wereld al kunnen snuffelen aan een compleet nieuwe generatie van de Impreza, maar wie hoopt op een snelle komst van een nieuwe WRX, die moeten we teleurstellen.

Het Australische Motoring heeft gesproken met een hoge ontwikkelingschef van Subaru, een man die op zijn beurt heeft gezegd dat de huidige WRX in totaal zo'n 4 of 5 jaar op de markt zal zijn in Australië. Daar verscheen de WRX in 2015, wat zou betekenen dat de knal-Japanner tot 2019-2020 te koop blijft. Om de pijn van het wachten te verzachten, lanceert Subaru ergens volgens jaar een gefacelifte versie van de WRX.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.