VW NMS bereidt zich voor op Camry-aanval

Volkswagen New Midsize Sedan
Volkswagen New Midsize Sedan Volkswagen New Midsize Sedan Volkswagen New Midsize Sedan Volkswagen New Midsize Sedan Volkswagen New Midsize Sedan Volkswagen New Midsize Sedan
Nu de nieuwe Jetta is gepresenteerd stuurt Volkswagen in de VS de tweede speciaal voor het Noord-Amerikaanse continent ontwikkelde sedan op oorlogspad. De auto die nu nog te boek staat als de NMS, de New Midsize Sedan. Een auto die niet naar ons komt.
Hé, da's toch net een Passat. Inderdaad, de camouflage laat de VW NMS, een officiële benaming volgt nog, sterk op de ingepakte Passat lijken die we onlangs toonden. Hier rijdt echter de puur voor de Noord-Amerikaanse markt ontwikkelde Volkswagen. De New Midsize Sedan is de grote broer voor de Jetta, en Volkswagen wil het met de auto opnemen tegen de in Amerika al jarenlang razend populaire Toyota Camry. De auto zal qua afmetingen iets groter zijn dan onze Passat. VW benadert de Amerikaanse markt anders dan de Europese. Zo beschikt de nieuwe Jetta voor de VS over een simpeler achterasconstructie dan de versie die volgend jaar onze kant opkomt, en ook het interieur is eenvoudiger qua materiaalgebruik. Met de NMS gaat het merk zelfs nog een stap verder. Volkswagen gaat niet meer met een Passat die aan beide kanten van de Atlantische Oceaan hetzelfde is, de Amerikaanse markt op, maar ontwikkelt een zelfstandig, op de VS georiënteerd model. Volkswagen of America wil er 150.000 per jaar van produceren. Eind 2011 wordt de NMS, die dan uiteraard wel een naam heeft, geïntroduceerd.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.