Terugroepactie voor alle Nederlandse Fords Mustang Mach-E

Software-update als oplossing

Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is betrokken bij een terugroepactie, omdat de elektrische SUV tijdens het rijden zou kunnen uitvallen. Ook in Nederland is de Mustang Mach-E betrokken bij de terugroepactie.

Gisteren schreven we al over een potentieel probleem bij Mustangs Mach-E die tussen 27 mei 2020 en 24 mei 2022 zijn gebouwd in het Mexicaanse Cuautitlan. AutoWeek kan melden dat ook in Nederland exemplaren van de Mustang Mach-E bij de terugroepactie betrokken zijn.

De Nederlandse importeur geeft aan dat het probleem bekend is en dat er een software-update komt die het potentiële euvel verhelpt. De update kan over-the-air (OTA) of bij de dealer worden geïnstalleerd zodra deze beschikbaar is. In totaal gaat het in Nederland om zo'n 4.800 Mustangs Mach-E, zo meldt de importeur. Tot en met mei 2022 zijn in Nederland zo'n 4.500 Mustangs geleverd, wat betekent dat vrijwel alle exemplaren van de Mustang Mach-E een software-update behoeven.

Een hoofdschakelaar van de accu's van de elektrische Ford Mustangs Mach-E kan oververhit raken, met als gevolg dat de SUV weigert te starten of zelfs tijdens het rijden uitvalt. De software-update moet dit gevaar dus volledig wegnemen. Het is nog niet bekend wanneer de update beschikbaar is.

PRIVATE LEASE Ford Mustang Mach-E

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.