Ford Mustang Mach-E 98kWh RWD (2021) #4

autoreview

Ford Mustang Mach-E 98kWh RWD (2021)

Signalement

UitvoeringMustang Mach-E 98kWh RWD
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf200 km
KM-stand laatst200 km
Lezerswaardering: 75%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Verbruik en actieradius

 • 8.500 km

Het gemiddelde verbruik ligt op iets meer dan 21 KW per 100 km en dat is netjes voor zo'n zware auto (ruim 2100 kg). Ik moet er bij zeggen dat ik voor ik wegrijd en het koud is de auto al voorverwarm via de app. Dat gaat erg simpel, Ford App openen en start ingedrukt houden. De auto verwarmt dan max 10 minuten. Echt perfect bij bevroren ruiten. Via de app kun je ook een schema maken wanneer je de auto wil verwarmen (of koelen in de zomer).

Actieradius
Met de long range accu 🔋 zou je in theorie 610 km kunnen rijden (waarschijnlijk met wind en de zon ☀️ in de rug 😜). Met temperaturen rond het vriespunt haal ik 360/380 km en ik rijd redelijk stevig door. Door het electrisch rijden ben ik wel bewuster over het verbruik en merk ik dat ik op de snelweg vaker 110/115 km per uur tijd, waar ik vroeger rond de 130 km reed.
Het windgeruis wat andere rijders in de review schrijven vind ik wel meevallen.
Thuis heb ik een laadpaal en opladen gaat prima thuis.

Comfort en uitrusting

 • 8.500 km

Eigenlijk kan ik maar één nadeel noemen van de MME, de vering.
Deze is vrij stug en met name over verkeersdrempels (er komen er steeds meer bij lijkt het) is het niet comfortabel, hij stuitert dan flink als je iets te enthousiast de drempel neemt. Dus voortaan iets minder hard rijden bij drempels.

Uitrusting
De auto heeft echt veel snufjes aan boord en ik mis weinig opties (stoelen niet electrisch verstelbaar en geen lendesteun die in te stellen is op deze uitvoering).
De B&O audio upgrade kan ik iedereen aanraden, deze geeft een warm en vol geluid zonder te vervormen als je de muziek hard zet.
De adaptieve cruise control werkt erg goed. De lane departure assistent is niet altijd prettig, bij rijden op de snelweg trekt ie naar links of rechts en bij wisselen van rijbaan doet ie dat niet als je zoals het hoort richting aangeeft. De kofferbak openen met de afstandbediening of met een veegbeweging met je voet, erg handig als je met je handen vol bij de auto staat.
De navigatie werkt perfect, hier is echt niks op aan te merken. Bij file berekent ie zelf snel een alternatieve snellere route.
De stoelverwarming heeft 3 standen, van mij zou het rug gedeelte wel iets hoger mogen verwarmen, nu alleen de onderkant van de rug (klein beetje muggenziften).
Het automatisch parkeren zit er ook op en heb ik nog niet geprobeerd, de auto stond bij ons op de zaak en heb deze niet gehaald bij de dealer, dus geen uitgebreide uitleg gehad.

Al met al ben ik nog zeer tevreden over de MME!

Fantastische eerste ervaring met electrisch rijden

 • 200 km

Voor het eerst een electrische auto van de zaak. Na diverse diesels (o.a. Peugeot 308, Peugeot 508, BMW 2 Tourer). Ik kan zeggen dat het mij erg goed bevalt, de auto is royaal uitgerust. Alles wat je kunt wensen is aan boord.
De MME is rustig en snel.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Ford Mustang Mach-E

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens