Ford Mustang Mach-E 75kWh AWD (2021) #2

Ford Mustang Mach-E 75kWh AWD (2021)

UitvoeringMustang Mach-E 75kWh AWD
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Sportief en toch comfortabel

Ik was toe aan een nieuwe lease auto en wilde graag elektrisch rijden. Natuurlijk was de grootste motivatie om elektrisch rijden vanwege de fiscale voordelen. Ik wilde hem daarom ook in 2021 op kenteken hebben.
Waarom gekozen voor de Mustang MachE:
- Ik vind het kwa looks echt een hele dikke bak.
- Interieur is goed afgewerkt en vindt het het scherm (infotainment) erg fraai. Groot en overzichtelijk
- Na een uitvoerige proefrit was ik om. Wat een beest! Snel en stuurt strak.
- Ik wilde graag eens in een SUV rijden. Lekker hoog, en veel ruimte.
- Ford kon mij als enige dealer verzekeren dat ze nog in 2021 konden leveren. De Audi Q4 E-tron, Hyundai Ioniq5 en de Kia EV6 waar ik ook interesse in had konden mij dit niet garanderen. Dan weet ik genoeg en wordt de keus makkelijk.

Ik heb een RWD standaard range met de TP+ pakket. De meest uitvoerige uitrusting. Overigens is de standaard uitrusting al erg rijk uitgerust.
Het enige wat mij niet aansprak van de RWD is de hard plastic onderdelen om de wielkast en achterbumper. Ik vind voor een auto in deze prijsklasse dit echt afbreuk doen van de auto. Ik heb gevraagd of ze hier iets aan konden doen. Dat was geen probleem en heb ik alle hard plastic onderdelen laten spuiten in de kleur van de auto. Ook heb gekozen voor de velgen van de AWD. De standaard velgen onder de RWD vond ik niet mooi en te klein. Tevens heb ik de remklauwen in geel laten spuiten. Dat maakt het voor mij helemaal af.

Dan de rij ervaring:
Ik kon de Mustang 30 december ophalen bij de dealer na 5 maanden te hebben gewacht. Zo blij als een kind natuurlijk.
2 weken later gingen wij op wintersport en kon ik de auto gelijk heel goed testen. Ik was overigens wel gespannen om voor het eerst met een elektrische auto die je totaal nog niet kent zo’n trip te maken maar wat is mij dat goed bevallen. In totaal net geen 2 uur laadtijd over een afstand van 900 kilometer valt me dat alles mee. Sterker nog ik ben nog nooit zo uitgerust aangekomen. Ik had de reis goed gepland en heb eigenlijk alleen maar gebruik gemaakt van het IONITY netwerk. Daar hoorde ik van andere goede verhalen over en kan ik zeggen dat dit inderdaad uitstekend bevallen is. Overigens niet goedkoop als je dit uit eigen zak moet betalen. Laden is daar best prijzig. Het verbruik ban de auto is goed niet top. Gemiddeld in de winter rijd ik 21kwh op 100km. Een actieradius van 300-320 km in de winter is meestal haalbaar. Dan rijd ik op de snelweg meestal 115km/h. Boven de 120 km/h gaat het hard achteruit. Naar Oostenrijk reed ik tussen de 115 en de 130 km/h.

Wat zijn mijn positieve ervaringen:
- de autopilot werkt geweldig. Je hoeft weinig meer zelf te doen waardoor je enorm uitgerust aankomt op bestemming.
- one pedal drive werkt super! Je moet er even aan wennen maar als je het onder de knie hebt hoef je nauwelijks meer je rem te gebruiken. Hij komt volledig tot stilstand.
- de ruimte is erg goed. Je kunt veel spullen. Kwijt. Nu moet ik wel zeggen dat wij geen kinderen hebben.
- de auto is erg stil. Ontzettend prettig. Wil je toch liever geluid horen dan kun je met een knopje in de untamed stand een V8 geluid naar voren toveren. Echt een leuke gadget.
- stoelen zitten erg goed met heerlijke stoel verwarming en tevens een fijn stuur met stuurverwarming.
- het verwarmen van de auto voordat je vertrekt is erg fijn. Je hoeft nooit meer te krabben en is de auto heerlijk behaaglijk van binnen.

Wat vind ik minder positief:
- auto is vrij stug vooral op korte hoge drempels stuitert de auto.
- B&O soundsysteem is goed maar had er eerlijk gezegd wel meer van verwacht. Nu ben ik wel een behoorlijk audiofiel.
- PAAK (phone as a key) werk niet altijd goed en daarom niet betrouwbaar.
- de auto herkent snelheidsborden en past de auto automatisch zich aan de snelheid van het bord. Maar dit werkt vaak niet goed. Waar je 100 mag gaat hij op veel plekken naar 130 en ook soms naar 90.

Ik ben na 5400km over het algemeen dik tevreden. Iedere keer als ik er in rijd staat er een lach op mijn gezicht. Auto trekt overigens veel bekijks en hoef ik voor mijn werk bijna nooit te laden langs de weg. Ik had altijd een hekel aan tanken en dat heb je nu niet meer.

Zou ik weer een elektrische auto kiezen? Volmondig zeg ik JA! Het is echt leuk rijden en de keren dat je op vakantie gaat dan calculeer je in dat je voor een afstand van 1000km twee uur er langer voor moet uittrekken. Ik denk wel als je aan de schoolvakanties verbonden bent dat de ervaringen anders kunnen zijn en dat met een beetje pech je moet wachten totdat een ander geladen heeft. Gelukkig heb ik die ervaring nog niet en hoop ik ook niet te krijgen.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens