Voorlopig akkoord over nieuwe cao GM

Resultaat behaald, nu nog goedkeuring

General Motors 500 miljoen

General Motors heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met de vakbond United Auto Workers (UAW) over een nieuwe cao voor tienduizenden werknemers. De leden moeten nog instemmen met het resultaat. Vooralsnog blijft het personeel actie voeren.

Details over de overeenkomst werden niet gemeld. Volgens ingewijden gaat het onder meer om structurele salarisverhoging van drie procent voor vast personeel. Inhuurkrachten zouden er vier procent bij krijgen. Verder zou GM negen miljard dollar willen investeren in zijn Amerikaanse fabrieken.

De stakingen bij GM, de eerste in twaalf jaar bij het concern, duren al ruim een maand. Werknemers zijn onder meer ontevreden over hun loon. Ook zijn ze het niet eens met de tijdelijke status van medewerkers die soms al jaren achtereen voor GM werken. De bond beslist donderdag of de acties worden voortgezet.

De acties hebben GM volgens analisten al circa twee miljard dollar gekost. Beleggers konden het nieuws over een onderhandelingsresultaat wel waarderen. Het aandeel GM noteerde woensdag in het laatste uur van de sessie op Wall Street 1,4 procent hoger.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.