Volvo: 'Volledig autonome auto nog ver weg'

Voorlopig nog handjes aan het stuur

Volvo EX90
Volvo EX90Volvo EX90Volvo EX90Volvo EX90Volvo EX90Volvo EX90Volvo EX90

Met Pilot Assist heeft Volvo al jaren soft- en hardware beschikbaar waarmee auto's netjes binnen de lijnen blijven en automatisch afstand houden tot voorliggers. Maar de écht autonome auto is nog ver weg, zo verwacht het merk. Dat zegt CEO Jim Rowan tegen Car Expert.

Volvo-topman Jim Rowan zegt in gesprek met Auto Expert dat er feitelijk maar twee soorten autonoom rijden zijn. Een waarbij de auto is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen en je je handen aan het stuur moet houden, en een waarbij je je handen niet aan het stuur hoeft te houden. Daarmee deelt Rowan de vijf niveaus waarin autonome rijmogelijkheden worden ingedeeld op in twee delen. Volgens de topman is de tijd nog lang niet rijp voor volledig autonoom rijden. Handjes aan het stuur dus.

Volgens de Volvo-topman is de technologie om auto's volledig autonoom te laten rijden al beschikbaar, maar is het vooral wetgeving die het moeilijk maakt om systemen die volledig autonoom rijden mogelijk maakt te implementeren. Rowan voorspelt dat het nog wel even duurt voordat het mogelijk is om overal zonder handen aan het stuur je een weg door het verkeer te banen. "Autonoom rijden in de stad waar scholen en wegwerkzaamheden zijn, dat is nog ver weg", meent de CEO.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.