Volvo S60 en V70 vernieuwd

Volvo S60
Volvo V70Volvo XC70Volvo S60Volvo S60Volvo XC70Volvo V70
De Volvo's S60, V70 en XC70 zijn vernieuwd. Het exterieur van de Volvo's is licht opgefrist. Details in het interieur zijn veranderd en het veiligheidsniveau is verhoogd.
De Volvo's S60, V70 en XC70 zijn vernieuwd. Het exterieur van de Volvo's is licht opgefrist. Details in het interieur zijn veranderd en de Zweden hebben de auto's weer een stapje hoger op de ladder van de veiligheid gezet. De meest in het oog springende uiterlijke wijzigingen zijn de nieuw vormgegeven grilles en lampen. De XC70 heeft voortaan dakrails van geborsteld aluminium en de zijspiegels zijn voortaan afkomstig dezelfde als bij de XC90.
De Volvo's S60. V70 en XC70 van het modeljaar 2005 zijn de eerste auto met het BLIS-systeem (Blind Spot Information System). Dit systeem dat werkt middels een digitale camera op de zijspiegel,die het verkeer detecteert dat rond Volvo rijdt. Wanneer er andere weggebruikers in zicht zijn, gaat een amberkleurig lampje branden op de A-stijl. Een ander snufje op het gebeid van veiligheid is waterafstotend glas, dat bij regenachtig weer zorgt voor een beter zicht.
Als optie is op de Volvo's het actieve Four-C chassis te krijgen. In deze vernieuwde modellen wordt de tweede generatie daarvan geïntroduceerd. Bij het Four-C systeem kan worden gekozen uit een sport- en een comfortstand. Bij de S60 zijn die standen wat steviger afgesteld terwijl bij de V70 de nadruk op comfort ligt. Bij de XC70 kan worden gekozen tussen een stand voor verhard of onverhard wegdek.
De T5 modellen van de S60 en V70 hebben er voor het modeljaar 2005 wat kracht bij gekregen. De cilinderinhoud groeit van 2,3- naar 2,4-liter. Daarmee gaat het vermogen van 250 naar 260 pk en het maximum koppel nam met 20 Nm toen naar 350 Nm. De sprint van 0 naar 100 gaat voortaan in 6,5 seconden; dat was 6,8. Volgens Volvo neemt de uitstoot van de vernieuwde krachtbron iets af.
De vernieuwde S60 en V70 versies staan omstreeks juli in Nederland bij de Volvo-dealer.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.